avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitii intracomunitare

Lucrez la o firma care este neplatitoare de TVA, aici s-au achizitionat marfuri intracomunitare care depasesc plafonul de 10000 eur, acum am aflat ca ar fi trebuit sa ma inregistrez ca platitor de tva pt.achizitii intracomunitare. Ca urmare nu am depus nici declaratia 390 nici decont 301. Mentionez faptul ca plafonul a fost depasit incepand cu luna mai 2008. Intrebarea mea este care sunt consecintele si ce maipot face pentru a remedia situatia?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 09:33, 20 Martie 2009
daca in verificarea mea pe vies, observ ca furnizorul meu din it nu apare ca fiin platitor de tva in tara lui?cu toate ca pe factura in rubrica de tva imi face referire la art 41?ce ii cer ca sa fac dovata achizitiei intracomunitare cu aplicarea masurilor de simplificare?
nu-mi raspunde nimeni?
Daca nu este inregistrat in scopuri de tva, degeaba a scris el pe factura.Luati legatura cu el sa va trimita o dovada in copie, sau sa va mai dea o data codul, poate l-a scris gresit pe factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul operatorilor intracomunitari monicaelena83 monicaelena83 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns vizavi de urmatoarea speta: detin o intreprindere individuala, nu sunt platitor de tva, fac importuri de ... (vezi toată discuția)
If neplatitor de tva inregistrat in roi biutza20 biutza20 Buna ziua.sunt o intreprindere familiala neplatitoare de tvasi doresc sa achizitonez marfa din spatiul intracomunitar.m-am inregistrat in ROI si am primit un ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon antispam antispam Buna ziua tuturor. Din cate am inteles, in cazul unui PFA care presteaza servicii intracomunitare, in momentul in care se depaseste plafonul de incasari de ... (vezi toată discuția)