avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema calcul caldura intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema calcul caldura intretinere

Buna ziua. In cursul anului trecut am montat in apartamentul in care locuiesc impreuna cu parintii mei o centrala de bloc.Toate aprobarile si actele ok. Surpriza a venit in cursul lunii Decembrie cand impreuna cu celalalte persoane de pe scara care au si ele centrala de apartament am platit cu 4 lei mai putin decat ceilalti locatari care sunt racordati la reteaua publica. Avand contoare atat de apa cat si de caldura, firma cu care am pus aceaste contoare calculeaza si caldura...ne-am adresat acestora spunand ca noi suntem debransati de la reteaua publica de caldura si apa calda, dar am fost luati peste picior. Intrebarea mea este urmatoarea. Cum se calculeaza de fapt caldura...pentru ca nu este normal ca eu sa platesc cu 4 lei mai putin decat cei care se folosesc de serviciul public de incalzire eu nemaifolosind acest serviciu si cui trebuie sa ma adresez pentru indreptarea greselii. De precizat este faptul ca administratorul a zis ca el nu calculeaza nimic intrucat calculele sunt facute de firma respectiva. Multumesc anticipat. Alin.S
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
serban_alin85, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:27, 17 Ianuarie 2013
Diferenta dintre ap. cu C.T si ap. legate la sistemul public de caldura ar trebui sa fie cel putin cu 80 % mai mic fata de cel public .
Cand a-ti cerut sa fiti debransati asociatia a avut cunostinta de cauza si era datoria lor sa anunte prestatorul de servicii in legatura cu modificarea sistemului .
Adresativa asociatiei , presedintelui de bloc si aducetii aminte ca cererea dv. de debransare a fost pusa in practica .
Dupa ce s-a executat lucrarea a-ti adus pe presedintele de bloc sa constate debransarea ?
cererea a fost facuta a venit si presedintele si administratorul dar firma respectiva spune ca asa trebuie calculat...au fost bagate in cutia postala cititoarele de caldura in care am un idex de caldura care nu stiu de unde pana unde a aparut. ele nefiind puse pe calorifer. cum pot proceda...toate persoanele aflate in cauza am zis ca nu vom platii caldura pana cand nu va fi calculat ok.
In temeiul disp art 12 A c si d din HG nr 1588/2007 formulati contestatie la lista de plata a intretinerii la presedintele de asociatie in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata
Presedintele asociatiei de proprietari are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile

Incercati solutionarea amiabila astfel incat sa nu va inregistrati cu restante la care daca nu sunt achitate in termenul stabilit,asociatia de proprietari are dreptul legal sa aplice penalitati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debransare calorifer alex1980 alex1980 Buna ziua De curand am observat pe lista de plata ca la coloana aferenta suprafetei utile a fiecarui apartament mi sa marit suprafata utila a ... (vezi toată discuția)
Debransare ilegala radet V.N.E V.N.E Ce sanctiuni primesc daca vreau sa ma debransez ilegal de la RADET? Daca ma debransez ilegal mai platesc la intretinere caldura si apa calda desi folosesc ... (vezi toată discuția)
Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)