avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Asigurari de sanatate (CAS) retroactiv calculate din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Asigurari de sanatate (CAS) retroactiv calculate din 2002!

Buna ziua,

Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns!

Bunicul meu a decedat in 2005, el fiind pensionar din 1990. Pana cand a decedat el a desfasurat activitati de dulgherie individuale pentru care platea la stat un anumit impozit anual. Zilele acestea bunica mea a primit o instiintare de restanta de plata in valoare de 1100Ron pentru asigurari de sanatate calculate din 2002.

Cum este posibil asa ceva? Ce se poate face? Daca bunicul meu platea acel impozit pentru activitatea individuala de dulgher, de ce dupa atatia ani trebuie sa plateasca acesti bani? Bunica mea este in pragul disperarii.

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Ali-ghe , utilizator 13:11, 6 Februarie 2013
In primul rand daca decizia de impunere este pe numele persoanei decedate, cei care au intocmit actul n-au decat sa-si recupereze suma de la respectiva persoana
Va multumim din suflet! Ne-ati linistit!

Indraznesc sa va intreb si daca stiti unde anume trebuie sa mergem sa anulam impunerea?
barnea a scris:

In primul rand daca decizia de impunere este pe numele persoanei decedate, cei care au intocmit actul n-au decat sa-si recupereze suma de la respectiva persoana

Buna ziua!

Doresc sa va adresez o intrebare legate de statutul de student si plata CAS.
In 2008 am avut un contract de prestari servicii, in urma caruia am platit impozitul la fisc, insa nu si la sanatate deoarece eram studenta in acea perioada.
In 2013 am primit instiintare pentru decizia de impunere in care era precizat debitul de platit si penalizarile aferente din 2008 pana in prezent.

Statutul de student nu ma scuteste de plata contributiei la CAS?

Mentionez ca in acea perioada au avut acelasi tip de contract si alte persoane din judete diferite (care la fel au platiti doar impozitul la fisc) si care nu au fost sesizate de CAS.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cnas - decizie de impunere / sume datorate Readycs123 Readycs123 Buna ziua, Astazi am primit o decizie de impunere de la CAS Prahova cum ca datorez niste bani dintr-un venit realizat pe 2008. Eu la momentu ala am platit ... (vezi toată discuția)
Se plateste cas pentru onorariul expertului? PaulHaiducu PaulHaiducu Sunt angajat cu carte de munca iar in timpul liber desfasor activitati de expert judiciar bunuri mobile. Rog, daca se poate sa ma ajutati, la onorariul primit ... (vezi toată discuția)
Cas agent de asigurari lavinia2008 lavinia2008 Salut tuturor, am o intrebare legata de obligativitatea platii CAS. Sa expun pe scurt datele persoanei pentru care ma interesez: - lucreaza, din 2004, pe ... (vezi toată discuția)