avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PFA

Buna ziua!
O PFA poate fi angajata? DAca este posibil,sub ce forma, care ar fi forma de salarizare si cum s-ar face plata datoriilor la stat, adica va fi impozitat venitul, sub forma de salariu al PFA, iar angajatorul ar putea achita plata serviciilor in baza unei facturi emise de PFA?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: amrita950 , utilizator 23:09, 10 Februarie 2009
NU cred ca un PFA poate fi "angajata". Angajata poate fi persoana fizica. Intre un potential angajator si un PFA cred ca se nasc alte raporturi mai ales daca doriti sa facturati.( contract)
Nu cred insa ca va interzica nimeni ca PF sa aveti si un contract de munca din care sa obtineti un venit periodic(salariu)pentru care sa prestati munca de cateva ore pe zi?

e doar o parere la rece.
aveti nevoie de ajutor calificat.

Av. Ileana Schwarz
Puteti fi angajata la societatea cu care aveti contract, insa, aveti grija la contract, mai ales la pretul prestatiei.
amrita950 a scris:

Buna ziua!
O PFA poate fi angajata? DAca este posibil,sub ce forma, care ar fi forma de salarizare si cum s-ar face plata datoriilor la stat, adica va fi impozitat venitul, sub forma de salariu al PFA, iar angajatorul ar putea achita plata serviciilor in baza unei facturi emise de PFA?
Multumesc.

art.17 din OUG nr.44/2008 prevede urmatoarele:
(1) PFA nu poate angaja cu contract de muncă terte persoane pentru desfăsurarea activitătii pentru care a fost autorizată si nici nu va fi considerată un angajat al unor terte persoane cu care colaborează potrivit art. 16, chiar dacă colaborarea este exclusivă.
(2) Cu toate acestea, o persoană poate cumula calitatea de persoană fizică autorizată cu cea de salariat al unei terte persoane care functionează atât în acelasi domeniu, cât si într-un alt domeniu de activitate economică decât cel pentru care PFA este autorizată.
multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de colaborare intre pf autorizate si pf apetroaieandreea apetroaieandreea as dori sa stiu daca este posibil ca o persoana fizica autorizata sa incheie un contract de colaborare cu o persoana fizica. multumesc..astept rasp:) (vezi toată discuția)
Concediu pt cresterea copilului / mandat comercial corinutza.2006 corinutza.2006 In cazul in care fac un contract de mandat comercial cu sotul meu veniturile vor aparea tot pe numele meu?Mentionez ca sunt in concediu de crestere copil si ... (vezi toată discuția)
Impozitul forfetar madyfree1987 madyfree1987 1..As dori sa stiu si eu in ce consta impozitul forfetar si ce influenta are asupra persoanelor PFA . 2..As vrea sa stiu daca se poate lucra in domeniul ... (vezi toată discuția)