avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deductibilitate ajustari salarii pentru CO neefectuat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deductibilitate ajustari salarii pentru CO neefectuat

Buna ziua,

As dori opinii in legatura cu urmatorul subiect:
La sfarsitul lunii decembrie am inregistrat in contabilitate ajustari pe cheltuielile cu salariile pentru concediile de odihna neefectuate in anul curent si care urmeaza a se acorda in anul urmator. Calculul a fost efectuat pe baza unei situatii nominale furnizate de departamentul HR cu zilele de concediu neefectuate.
Nota contabila : 641. ajustari = 4281. concedii neefectuate
Aceasta cheltuiala este deductibila la calculul impozitului pe profit ?

Multumesc,
Conform pct.194 din anexa la OMFP nr.3055/2009,sumele datorate si neachitate personalului (concediile de odihna si alte drepturi de personal)aferente exercitiului in curs,se inregistreaza ca alte datorii in legatura cu personalul.Conform celor expuse,inregistrarea contabila mentionata de dvs.trebuie completata si cu cea privind contributiile datorate de angajator aferente sumelor calculate pentru c.o neefectuate. In totalitate aceste cheltuieli sunt deductibile fiscal,fiind efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile{art. 21 alin.(1)
din Codul fiscal}.
Am inclus in calcul si sumele datorate de angajator dar am facut o singura inregistrare in contabilitate.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare la 31 dec a concediilor de odihna neefectuate in cursul anului VMarian VMarian Cum se inregistreaza in contabilitate la 31 Decembrie, concediile de odihna neefectuate in cursul anului? In OMF 1752/2005 (Reglementari contab conforme cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare co neefectuat Cata_68 Cata_68 Buna ziua, Am si eu o neclaritate referitoare la inregistrarea CO neefectuat pana la 31.12.2013: - se constituie provizion? - se inregistreaza pe ... (vezi toată discuția)
Cont 542 bilant ioanaep ioanaep Buna ziua, intrebarea mea este daca diurnele inregistrate in 542 si ne acordate pana la data bilantului se inregistreaza in 461 sau 4281.... multumesc f ... (vezi toată discuția)