avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1869 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Memoriu justificativ anaf
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Memoriu justificativ anaf

Buna ziua!
Trebuie sa incerc sa depun la anaf un memoriu justificativ pentru a scapa de amenda, privind nedepunerea declaratiilor de decont tva, deoarece, persoana care a depus actele pentru inregistrarea firmei ca platitor de tva, a bifat depunerea acestora lunar desi trebuia bifat trimestrial. Din pacate nu mai lucrez cu acea contabila, de fapt nu mai am nici una. Am primit notificare de la anaf cum ca nu am depus aceste declaratii pe octombrie, noiembrie, decembrie, pe septembrie a depus contabila. Firma este infiintata in septembrie trecut si are activitate zero. Trebuie sa merg si la reg. comertului pentru a suspenda activitatea.Habar nu am cum sa fac acest memoriu imi trebuie un model ceva...ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: silvia1980 , utilizator 15:42, 7 Noiembrie 2013
Sa nu uitati ca suspendarea societatii nu inseamna ca nu mai depuneti declaratii, bilanturi, etc. Pentru declaratii trebuie sa obtineti regim derogatoriu de la fisc si cum s-au ivit aceste probleme cu siguranta nu-l veti mai obtine, astfel incat povestea cu suspendarea activitatiie numai o pierdere de timp si de bani.
Astazi am fost la anaf si am vorbit cu o doamna de acolo si mi-a spus ca pot scapa de amenda, daca depun un memoriu justificativ, pentru ca nefiind activitate pe societate am sanse sa se transforme toate acestea intr-un avertisment, si multe memorii au fost acceptate, dar sa nu depun nici o declaratie pana nu depun memoriu.
Buna ziua
Si eu as dori un model de memoriu justificativ pentru anaf
Nu am depus dclaratia 010 la timp am intarziat cateva zile si am nevoie sa rezolv aceasta problema daca ma poate ajuta , multumesc mult
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
silvia1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl suspendat Akay Akay Salutare, Am avut si eu un SRL pe care l-am suspendat in 2008, anul trecut in mai contabila mi-a transmis ca s-au facut trei ani de la suspendare si SRL ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva! este obligatoiru depunera bilantului pe anul 2009/2010 Zsolt1981B Zsolt1981B Buna! Am o firma inactiva de la infiintare (2006). Am avut o cunostinta contabila, care se ocupa pana 2011 de depunera formularilor 100 si 300 (platitor ... (vezi toată discuția)
Expirare perioada de 3 ani suspendare srl.obligatii declarative serbanramona82 serbanramona82 O societate a avut regim derogatoriu pe o perioada de trei ani, in iulie ia expirat suspendarea. In fiecare an a depus doar bilantul, decl 101 si declaratia ... (vezi toată discuția)