avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venit

Buna ziua,

Sunt programator si am semnat cu firma un contract de cesiune a drepturilor de autor. Stiu ca impozitul este de 16%. Presupunand ca suma din contract ar fi de 1000 lei lunar :
1. cat plateste firma impozit si cat trebuie sa platesc eu?
2. am inteles ca o parte din impozit e deductibil. cat e deductibil si cum se imparte deductibilitatea intre mine si firma?
3. am inteles ca in primavara se face declararea veniturilor si prin toamna imi vine o hartiutza cu cat am de plata. la fel se intampla si in cazul firmei sau trebuie sa plateasca impozitul lunar/trimestrial?

Va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Cine plateste 16% la drepturi de autor? anmarr anmarr situatia este urmatoarea: eu- p.f. am incheiat un contract de drepturi de autor cu o societate, negociind suma pe care tb sa o primesc in urma serviciilor ... (vezi toată discuția)
Srl vs pfa alina240 alina240 Detin in SRL si activitatea principala pe care o desfasor acuma este de inchirieri. M-am gandit sa devin PFA insa am unele nelamuriri, printre care: -Pe SRL ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pt pfa leevyou leevyou Am un PFA, infiintat anul trecut (la primarie). As dori sa stiu cu noile modificari, ce impozite si taxe trebuiesc achitate? Raman aceleasi? In afara ... (vezi toată discuția)