avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... prejudicii materiale si morale-autor primaria 1
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

prejudicii materiale si morale-autor primaria 1

Din 2003 cand am adresat prima sesizare pe tema abuzurilor din asociatia de proprietari, pana in prezent(10.02.2009), nu am putut rezolva numic, am pierdut sume enorme in procese, cu timp pierdut si stres, am avut peste 20 de astfel de plangeri, sesizari, contestatii, (intai la primarie) probate, s-a perpetuat incalcarea legii, s-au acumulat nedreptatile, razbunarile, intamplarile inexplicabile, cu expertize( platite de mine) fantasmagorice, cu declaratii ca voi fi evacuata din apartamentul proprietate personala. Toata existenta mea de zeci de ani ramane adunata in dosare din arhive, fara ca nimeni sa se teama ca acestea vor iesi la iveala vreodata. Am citit sute de cazuri similare in presa- via internet, sunt zeci de mii de persoane in aceeasi situatie. Presa nu a fost receptiva la dezbaterea problematicii ca un fenomen national,( caci este!). Am propus acest subiect mai multor publicatii si posturi TV; minima politete ar fi insemnat sa imi raspunda!
Doresc sa actionez primaria in contencios administrativ, dar stiu ca inainte ar trebui sa fac un alt demers...vreau sa respect legea. Am inventariat toate articolele neconstitutionale din Legea 230/2007- lege care mi-a modificat viata. Care ar fi primul pas?
Cel mai recent răspuns: peraspera , utilizator 03:32, 11 Februarie 2009
sa discutati cu un avocat ca sa va studieze cazul si sa va spuna daca merita sau nu merita sa continuati demersurile
Daca sunteti atat de hotarata, formulati actiune in contencios admiistrativ.
Daca insa ati fost nedreptatita prin hotararile judecatoresti pronuntate in defavoarea dvs., aveti si optiunea CEDO....daca mai sunteti in termenul de 6 luni de la data cand hotararile respective au ramas definitive si irevocabile, mai aveti si optiunea asociatiilor pentru apararea drepturilor civile....

Av. Cermak Iuliana
In primul rand, va multumesc mult.
Sunt foarte hotarata, dar tot asteptand ca justitia sa faca ceea ce se presupune ca ar trebui, i-am lasat pe toti: Zeci de indicatii la zeci de scrisori...adresati-va justitiei... Primarie,politie-de jos in sus, primarie, administratie financiara, Ministerul Muncii ITM, CSM, mjust, presedinte...fiecare trimite, unde credeti? La primarie...
Oare am dreptate? Poate nu! Dupa rezultate, nu am! Dupa lege, din carti, DA! Pe "teren", nu! Am cerut si schimbarea legii. S-a plimbat cererea la 3 ministere! Nu prea stiau incepand cu MJ cine este "en charge".
Foarte hotarata, cu toate ca nu mai fac fata cu timpul si cu altele! pentru CEDO hotararea este luata, mai am timp, dar mai sunt si alte diverse: o contestatie in anulare, o exceptie care a ajuns la CC si astept termen, dupa care continuarea procesului, o executare silita pentru care am facut contestatie de suspendare provizorie ieri, iar pentru ce exista in dosare si "nu s-a observat" , in matereie de probecare incrimineaza partea adversa, ar trebui sa fac 2 plangeri penale, poate le voi face, de fapt, trebuie, daca nu mi-am pierdut respectul de sine.
Imi dati curaj, am sa ii dau in judecata in contencios administrativ. Toate aceste institutii nu au facut decat sa le dea incredere sa mearga inainte cu faradelegile. De fapt, as considera ca trebuie sa dau in judecata Statul Roman penmtru incalcarea drepturilor constitutionale: art. 52- 3).
Daca insa stiti o asociatie care in mod real si concret ar dori sa imi acorde sprijin, va rog sa imi spuneti. Cand am cautat, nu am gasit, iar spectacole televizate nu imi doresc, cum de asemenea, nu sunt genul sa ma urc pe o macara! (protest tipic la Romani).
Deux ex machina...sau mai degraba bunul Dumnezeu: Dl. X, care a disperat o lume intreaga in sectorul 1, nu mai este sef, si nici nu mai este! in primarie. As sfatui pe oricine sa nu astepte atat! Acest om m-a asigurat de 5 ani de procese, cu toate consecintele. Cine plateste?! va multumesc tuturor pentru sfaturi, sunt la fel de bune si din fiecare invat multe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedo dosare retrocedări imobile luate abuziv de către comunisti ion-augustin ion-augustin - in 1985 am fost deposedat de un apartament la bloc aplicându-se eronat decretul 223/74. - 1n 1994 am actionat in instanta pe civil si am castigat. - in ... (vezi toată discuția)
Discriminare s-au altceva? bejenarv bejenarv Am ajuns intr-o situatie si nu stim pe ce cale sa apucam. Suntem 27 persoane care am intentat proces companiei T si am castigat la fond obligarea firmei la ... (vezi toată discuția)
Autorizare tacita constructie nicuvas nicuvas Buna ziua certificatul de urbanism pentru constructie se supune legii privind autorizarea tacita ? Dar autorizatia de constructie ? Ce se poate face daca ... (vezi toată discuția)