avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calificare si recunoastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calificare si recunoastere

Buna ziua,
sunt intr-un cerc ilogic romanesc si as dori un sfat despre cum sa ies din el;
Eu lucrez in IT, domeniu in care am aterizat accidental in timpul facultatii, dar care imi face placere si mi-a captivat atat de mult atentia incat am abandonat facultatea.
Intrucat nici o facultate de informatica din RO ori din EU, doar un colegiu din India si unul din US au un studiu superior orientat punctual catre ceea fac eu , (administrate de retele de calculatoare LAN/WAN mai "speciale"),
multa vreme nu m-a preocupat sub nici o forma sa posed o hartie recunoascuta de statul roman cu ceea ce fac eu...dar am obtinut certificari profesionale recunoascute in industria IT, unele dintre ele sunt teluri pt cursurile de masterat
pe la unele facultati.
Incercand sa imi fac un PFA am concluzionat ca am nevoie de o diploma de calificare ca si Administrator de retea (recunoscuta de CNFPA) si acum SOCUL !
Pentru o asemenea calificare mi se invoca necesitatea studiilor superioare :P:P
Pot sa am studii superioare in orice domeniu fara nici o legatura cu IT (geografie pshihologie ,arte plastice etc) si pot obitne aceasta calificare dar nu fara studii superiore.
Mi se pare discriminant deoarece mi se interzice dreptul constitutional la munca:
1) In afara de o categorisire intr-un nomenclator Administrator Retea cod 213902
care mentioneaza ca aceasta clasa 2 necesita studii superioare, nu am gasit in nici o lege scris alb/negru nevoia studiilor superioare;
2) Toate firmele care ofera cursuri de calificare in aceasta meserie, au o materie atat de stravezie incat ai nevoie de 10 clase pentru intelege ce este acolo si sub nici o forma studii superioare pentru ca nu se vorbeste nicaieri de algoritmi de criptare care sa necesite matematici superioare (de ex)
3) Se poate veni in RO cu o diploma de Adminstrator de Retea obtinuta in EU, si ea va fi automat recunoscuta, iar in cel putin 3 tari stiu ca pentru a urma un asemnea curs trebuie sa ai un nivel echivalent cu finalizarea scolii profesionale la noi.
4) Cand am sunat la Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, discutand cu cei responsabili de standardele ocupationale mi-au spus ca nu isi explica cum este acea meserie in clasa 2 X-(X-(X-(X-(X-(X-(
As dori sa incep de undeva pentru pot urma un curs de Adminstrator de retea, banii imi vor fi luati de orice formator cu placere, dar trebuie sa obtin cumva/ de undeva o hartie care sa clarifice in clar situatia.
Va multumesc si astept sugestii;

Alte discuții în legătură

Problema functie - salariu Vioreld Vioreld salutare. iata problema care o am: un salariat fara studii superioare, care a facut in 2004 un curs finalizat printr-un certificat de absolvire in 2004 ... (vezi toată discuția)
Studii agreate de catre anfp calin cristiana calin cristiana care sunt facultatile recunoscute de anfp pentru a ocupa o functie de executie? unde sunt specificate???? exista functionari publici care au facultatea de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa servicii it claudiu_2012 claudiu_2012 Buna ziua. Sunt angajat la o firma de consultanta software (functia consultant implementare). As vrea sa deschid un PFA si sa ma ocup de service IT si nu stiu ... (vezi toată discuția)