avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesionare sc.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesionare sc.

Se poate efectua cesionarea unei sc doar printr-un pv de predare primire stoc marfa,documente efectuat intre fostul administrator o persoana fara sa se faca formalitatile la ORC?
In cazul orcarui raspuns motivati va rog.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat Popa Cristina , Avocat 21:12, 20 Ianuarie 2013
Sub nici o forma. Procedura de transmitere prin cesiune a partilor sociale detinute intr-o societate este reglementata de legea nr. 31 / 1990. In urma indeplinirii procedurii Registrul Comertului admite cererea de inregistrare a cesiunii si dispune inregistrarea acesteia in evidentele legale.
Buna seara. Pentru cesioarea unei societati comerciale cu raspundere limitata -SRL este necesara redactarea tuturor actelor aferente cesiunii, respectiv: hotarare AGA, act constitutiv actualizat, contract de cesiune, declaratie asociat, specimen de semnatura si apoi constituirea unui dosar si inregistrarea acestuia la Registrul Comertului de pe langa tribunalul in care aveti sediul social al societatii dvs. Motivarea inregistrarii acestor acte in Registrul Comertului consta in faptul ca pentru a deveni opozabile si tertelor persoane (persoanelor straine de actele semnate de dvs.) ele trebuie inregistrate in Registrul Comertului, concret pentru a produce efecte juridice trebuie sa le inregistrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Vanzare firma lenuivan lenuivan vreau sa vand o firma la care sunt asociat unic, in patrimoniu nu mai am niciun bun(am avut o masina ptr transport dar am vandut-o) Ce acte tb sa intocmesc? - (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale iarina_73 iarina_73 Buna Ziua! La un srl cu trei asociati, unul dintre asociati vrea sa cesioneze partile sociale administratorului societatii care nu este asociat. Va rog sa ... (vezi toată discuția)