avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Intampinare recurs contestatie la executare silita pe ...
Discuție deschisă în Executare silită

Intampinare recurs contestatie la executare silita pe Art. 312, al. 3 si 5 sau pe inscrierea in fals?

Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Contestatie la executare silita, bazata pe un contract de imprumut CAR pensionari, intocmit prin falsificarea semnaturii. Instanta de fond a admis contestatia, anuland toate actele de executare silita (poprire), doar in baza exceptiilor de procedura invocate de contestator care, pe fond a sustinut si faptul ca semnaturile de pe contract nu sunt ale sale. Intimata-creditoare a declarat recurs, in baza Art. 304, pct. 9/ Cod Proc. Civ. - hotarare data cu incalcarea/aplicarea gresita a legii.
INTREBARE: Desi hotararea este favorabila contestatorului, se poate depune intampinare in recurs, solicitand instantei:
A: casarea cu trimitere conform Art. 312, al. 3) - ...casarea hotararii atacate se pronunta pentru cazurile prevazute la art. 304, punctele 1,2,3,4,5, precum si in toate cazurile în care instanţa a cărei hotărâre este recurată a soluţionat procesul fără a intra în cercetarea fondului... - si al.5) - ...în cazul în care instanţa a cărei hotărâre este recurată a soluţionat procesul fără a intra în cercetarea fondului...instanţa de recurs, după casare, trimite cauza spre rejudecare instanţei care a pronunţat hotărârea casată sau altei instanţe de acelaşi grad,
SAU
B: inscrierea in fals, conform Art. 178 - 179 Cod Proc. Civ., in scopul dovedirii ca semnaturile de pe contract nu sunt ale contestatorului?
Care modalitate este corecta/legala (sau se inscrie in practica judiciara) sau are mai multi sorti de izbanda?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ctm , utilizator 21:37, 19 Ianuarie 2013
Nu puteti solicita "casarea hotararii", pentru ca D-voastra ati considerat ca Sentinta este 'temeinice si legala', nu ati atacat-o cu recurs. in cazul D-voastra recursul ar fi fost inadmosibil pentru ca s-ar fi admis exceptia 'lipsei de interes.'. In intampinare sustineti motivarea magistratului care v a admis contestatia...succes.
Va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde!
Totusi, se stie ca exceptiile de procedura sunt atacabile. Iar acolo nu sunt semnaturile mele!
Daca instanta de recurs respinge motivarea instantei de fond, admitand recursul, unde voi putea solicita inscrierea in fals? In recurs - prin intampinare - sau in cazul rejudecarii ( daca se va dispune rejudecarea)?
Ce alta aparare mai pot invoca?
Cu stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare ,casare sentinta aser aser Va rog sa-mi explicati - prin ce difera \" modificarea \" unei sentinte de\" casarea \"sa -in care din cele doua se poate respinge cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Casare cu trimitere daca am mai avut un recurs in proces? seldom seldom Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Daca pe fond a fost constatata perimarea cererii de chemare in judecata, am facut recurs si am ... (vezi toată discuția)
Lipsa motivare respingere recurs Dajani Dajani Buna ziua, Din pacate nu pot obtine stampila de \"irevocabil\" pe o hotarare judecatoreasca, cat si \"investirea cu formula executorie\" pentru ca desi ... (vezi toată discuția)