avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Buna ziua !
Acum 2 zile , impreuna cu verisoara mea (ambele suntem minore), intr-un moment de teribilism si nesabunita am furat dintr-un magazin(a fost prima abatere)#-o#-o.La iesire , 2 paznici ne-au oprit , si ne-au perchezitionat .Am recunoscut fapta , am platit obiectele respective ( in valoare de 30 de lei) .Am dat cate o declaratie politiei explicand motivele si manifestandu-ne regretul.Agentii ne-au asigurat ca nu se va instiinta scoala , si nici parintii.
sunt foarte sceptica in legatura cu 'promisiunile' agentilor si speriata de o viitoare amenda ( nu mi s-a mentionat nimic de ea pe parcursul interogarii) ,dar si de un cazier patat .Se poate evita instiintarea scolii, si cum imi poate afecta acest lucru admiterea la facultate?Dar mai ales, ce se va intampla mai departe? sunt foarte confuza.
Daca agentii de paza vor sesiza organele de politie, vi se va deschide dosar penal pt furt calificat. Veti fi chemate sa dati declarartii, insotite de parinti pt ca sunteti minore.

Mai departe depinde de probe si de comportarea voastra. Se poate dispune o amenda, o sanctiune administrativa sau puteti fi trimise in judecata pt furt.
agentii de politie au fost sesizati , ne-au luat declaratii fara a fi prezenti parinti, chiar ei au fost cei ce au spus ca nu avem motiv de ingrijorare. de aici si confuzia mea .acum realizez ce inconstienta am putut sa fiu.
In loc sa criticati agentii, mai degraba va duceti la ei si le ziceti multumesc frumos ca v.au iertat.
.Am dat cate o declaratie politiei explicand motivele si manifestandu-ne regretul.


Inteleg ca ati dat declaratie la politie,in aceasta situatie exista o lucrare penala care trebuie sa primeasca o solutie,nu cred ca scapati fara sa afle parintii.
nu critic , chiar le multumesc (si lor si dumneavoastra pentru ca mi-ati raspuns) ;daca ce mi-au spus este adevarat.
problema e ca mi se pare ca e destul de dubios sa scapam cu atat, tinand cont ca am dat si declaratii...

Alte discuții în legătură

Dosar penal pt furt calificat din hypermarket misterangel misterangel buna ziua,am si eu o mare problema...eu cu prietena mea am fost recent intr-un hypermarket din oras,unde am facut niste cumparaturi,dar printre altele am ... (vezi toată discuția)
Cum pot proceda ca sa scap de dosar penal, resultat dintr-o intamplare nefericita mircea2014 mircea2014 Buna ziua, Va spun de la inceput ca stiu cam am gresit si am recunoscut de la inceput ca am gresit, dar ieri am avut o zi deloc buna. Pe scurt, pe ... (vezi toată discuția)
Furt g3o g3o Am mai adresat aceasta intrebare mai demult dar as vrea sa mai aduag ceva.O prietena a furat dintr-un magazin un sac de dero in valoare de 75 ron.A fost ... (vezi toată discuția)