avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal pt furt calificat din hypermarket
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal pt furt calificat din hypermarket

buna ziua,am si eu o mare problema...eu cu prietena mea am fost recent intr-un hypermarket din oras,unde am facut niste cumparaturi,dar printre altele am sustras si alte produse alimentare pe care leam bagat in geanta prietenei mele.la casa de marcat,dp ce am platit produsele am iesit dar alarma sa declansat deoarece unul dintre produse era securizat.ne-a luyat paza,am recunoscut tot.apoi a venit politia si nea dus la sectie unde neau luat declaratii si amprente si ni s-au facut poze ca la puscariasi:((
ni s-a mentionat k oricum ne va fi intocmit dosar penal si de acolo va fi treaba procurorului ce se va intampla.ni sa spus k totusi e putin probabil sa facem inkisoare fiind la prima abatere.mie si prietenei mele ne este foarte frica,pentru ka stim k neam pus in pericol viitoru pentru un nimic.ce se va intampla oare cel mai probabil de aici incolo?eu vroiam sa ma inscriu la scoala de ofiteri,la armata,am 21 de ani.cazierul nostru va ramane patat mult timp de acum incolo?nu voi mai avea sanse sa ma inscriu,asa-i?este vreo sansa sa ni se stearga dosaru din cazier?va rog mult sa ma ajutati cu niste detalii,suntem disperati.va mutumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:06, 26 Ianuarie 2010
Nu e de gluma. Veti avea dosar penal exista si riscul de a face si inchisoare.
Furtul e o fapta grava pedepsita aspru de codul penal. Aveti cu siguranta nevoie de un avocat si asta cat mai repede, pentru ca, la acest moment, nu vorbim de cazier judiciar ,ci de cercetare penala.
fiind la prima abatere si tinind cont de conduita faptuitorilor instanta de judecata poate pronunta o pedeapsa orientata catre minim si, poate cu suspendarea executarii. pata pe cazier va exista o vreme, pina la reabilitare. in acest caz luati-va gindul de la scoala de ofiteri... teribilismul se plateste
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu cred ca in raport de cele mentionate se va aplica o amenda administrativa.
Ambii veti fi acuzati de infractiunea de furt calificat ,in acceptia prevederilor art.208-209 lit.a(de doua sau mai multe persoane)si g(loc public),fapta pedepsita cu inchisoarea de la 3 la 15 ani.
In situatia in care v-ati recunoscut faptele si veti manifesta sinceritate in cursul cercetarilor,dar si in instanta,in cursul cercetarii judecatoresti puteti fi sanctionati cu o pedeapsa cu suspendarea executarii.
Pentru aceasta ar fi bie sa va angajati un avocat care sa va sustina in timpul urmaririi penale si in cursul cercetarii judecatoresti
Misterangel, daca este vorba de produse alimentare sansa unei pedepse administrative este foarte mare.
Insa nu strica sa va angajati un avocat intrucat sansele la aplicarea unei amenzi administrative cresc foarte mult daca fapta penala si cercetarea penala nu vor avea loc in Bucuresti.
Daca fapta a fost comisa in Bucuresti sansele la aplicarea unei amenzi administrative sunt foarte mari, conform practicii mele personale in astfel de cazuri penale.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Furt din magazin - consecinte Maria2121 Maria2121 Buna ziua...am si eu o problema. Am fost intr-un supermarket si am sustras niste produse cosmetice fara sa le platesc,bagandu-le in geanta. La iesirea din ... (vezi toată discuția)
Furt din magazin eyu eyu am facut o mare prostie, am luat ceva dintr-un hypermarket, am fost prinsa, m-au dus intr-o camera, a venit politia, am dat declaratii, am platit produsul, ... (vezi toată discuția)
Angajare andrei-nicu andrei-nicu daca am luat o amenda administrativa mai pot sa ma angajez in politie? (vezi toată discuția)