Am mai adresat aceasta intrebare mai demult dar as vrea sa mai aduag ceva.O prietena a furat dintr-un magazin un sac de dero in valoare de 75 ron.A fost prinsa, dusa la sectia de politie, a dat declaratie, perchezitionata corporal dupa care a fost trimisa acasa sa astepte chemarea lor.Dupa 1 luna si doua saptamani a primit o citatie in care spunea ca e chemata in privinta dosarului penal.Intrebariile mele sunt urmatoarele:
A.Se poate face si o perchezitie domiciliara
B.Ce reprezinta aceea citatie, o amenda(din cate stiu amenda o da procurorul nu organul de politie)??? sau sa o instiinteze ca a inceput urmarirea penala???
Ast raspuns.multumesc
Citatia a fost trimisa cu scopul de o instiinta despre faptul ca este chemata in fata organelor de urmarire penala , probabil, pentru noi declaratii.Aveti dreptate ca amenda , daca este una administrativa, o dispune procurorul.Insa nu se stie inca ce masura se va dispune, este posibila si trimiterea in judecata, daca amica dvs. are ceva antecedente penale.
Poate fi citata pentru a ma da lamuriri in cauza sau pentru orice alt motiv legal,inclusiv pentru a-i aduce la cunostinta inceperea urmariri penale sau orice alte masuri legate de solutionarea cauzei.
Masura care va fi luata este la latitudinea procurorului care supravegheaza urmarirea penala