avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt

Am mai adresat aceasta intrebare mai demult dar as vrea sa mai aduag ceva.O prietena a furat dintr-un magazin un sac de dero in valoare de 75 ron.A fost prinsa, dusa la sectia de politie, a dat declaratie, perchezitionata corporal dupa care a fost trimisa acasa sa astepte chemarea lor.Dupa 1 luna si doua saptamani a primit o citatie in care spunea ca e chemata in privinta dosarului penal.Intrebariile mele sunt urmatoarele:
A.Se poate face si o perchezitie domiciliara
B.Ce reprezinta aceea citatie, o amenda(din cate stiu amenda o da procurorul nu organul de politie)??? sau sa o instiinteze ca a inceput urmarirea penala???
Ast raspuns.multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:46, 18 Ianuarie 2011
Citatia a fost trimisa cu scopul de o instiinta despre faptul ca este chemata in fata organelor de urmarire penala , probabil, pentru noi declaratii.Aveti dreptate ca amenda , daca este una administrativa, o dispune procurorul.Insa nu se stie inca ce masura se va dispune, este posibila si trimiterea in judecata, daca amica dvs. are ceva antecedente penale.
Nu are antecedente penale.Alta declaratie, a mai dat una.Ast mai multe rasp
Poate fi citata pentru a ma da lamuriri in cauza sau pentru orice alt motiv legal,inclusiv pentru a-i aduce la cunostinta inceperea urmariri penale sau orice alte masuri legate de solutionarea cauzei.
Masura care va fi luata este la latitudinea procurorului care supravegheaza urmarirea penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)
Mandat de perchezitie Gabrielro22 Gabrielro22 Se poate emite un mandat de perchezitie la domiciliu in cazul in care \"un vecin bine voitor\" depune o sesizare ca in apartamentul meu se afla anumite produse ... (vezi toată discuția)
Drepturi - perchezitie domiciliara mariusshogun mariusshogun Buna ziua. Imi studiez drepturile. As vrea sa stiu, daca potrivit intelegerii mele a Codului de procedura penala, Titlul III, Capitolul II, sectiunea VIII ... (vezi toată discuția)