avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de perchezitie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de perchezitie

Se poate emite un mandat de perchezitie la domiciliu in cazul in care "un vecin bine voitor" depune o sesizare ca in apartamentul meu se afla anumite produse detergenti,cosmetice... etc ptr revinzare "la negru".Sunt amenintat de acest vecin ptr. o amenda primita ptr cainele care il are si care isi face nevoile in fata usi mele desi nu detin absolut nici un produs in apartament inafara de cele pe care le folosim zilnic.
Cel mai recent răspuns: Dalila-Georgiana Herescu , Avocat 04:20, 6 Ianuarie 2011
Parerea mea este ca nu .Pentru a avea loc o perchezitie domiciliara ar trebui sa existe o urmarire penala inceputa , sa existe probe iar procurorul sa solicite instantei o autorizatie de perchezitie.Cale lunga pana acolo.
Daca nu a inceput urmarirea penala nu se poate dispune perchezitia.
Eu cred ca sunt simple amenintari,spuse la cald,pe fondul unui conflict preexistent.
Incercati sa il lasati sa vorbesca singur...
Buna seara,
Nu sunt avocata sa stiu ordinea in care se poate ajunge de la o reclamatie la perchezitie.Parerea mea este ca vecinul dvs.din nevoia de a va sicana ( pentru amenda primita)va face astfel de neplaceri,amenintindu-va ca veti fi perchezitionat.
Oamenii ( recurg) la mici sau mari rautati atunci cind se simt ( nedreptatiti).
Daca situatia pe care ati prezentat-o este reala nu trebuie sa va faceti griji ! Conform art. 100 alin. (3) Cod procedura penala " Perchezitia domiciliara poate fi dispusa de judecator, prin incheiere motivata, in cursul urmaririi penale, la cererea procurorului, sau in cursul judecatii." Nici un procuror nu poate incepe urmarirea penala impotriva dvs. doar pe reclamatia vecinului si, deci, nu poate solicita mandat de perchezitie...mai departe nici nu mai vorbim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perchezitie domiciliu vasilemb vasilemb Pentru perchezitie la domiciliu este necesara obligatoriu punerea sub urmarire penala inainte? (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)
Drepturi - perchezitie domiciliara mariusshogun mariusshogun Buna ziua. Imi studiez drepturile. As vrea sa stiu, daca potrivit intelegerii mele a Codului de procedura penala, Titlul III, Capitolul II, sectiunea VIII ... (vezi toată discuția)