Se poate emite un mandat de perchezitie la domiciliu in cazul in care "un vecin bine voitor" depune o sesizare ca in apartamentul meu se afla anumite produse detergenti,cosmetice... etc ptr revinzare "la negru".Sunt amenintat de acest vecin ptr. o amenda primita ptr cainele care il are si care isi face nevoile in fata usi mele desi nu detin absolut nici un produs in apartament inafara de cele pe care le folosim zilnic.
Parerea mea este ca nu .Pentru a avea loc o perchezitie domiciliara ar trebui sa existe o urmarire penala inceputa , sa existe probe iar procurorul sa solicite instantei o autorizatie de perchezitie.Cale lunga pana acolo.
Buna seara,
Nu sunt avocata sa stiu ordinea in care se poate ajunge de la o reclamatie la perchezitie.Parerea mea este ca vecinul dvs.din nevoia de a va sicana ( pentru amenda primita)va face astfel de neplaceri,amenintindu-va ca veti fi perchezitionat.
Oamenii ( recurg) la mici sau mari rautati atunci cind se simt ( nedreptatiti).
Daca situatia pe care ati prezentat-o este reala nu trebuie sa va faceti griji ! Conform art. 100 alin. (3) Cod procedura penala " Perchezitia domiciliara poate fi dispusa de judecator, prin incheiere motivata, in cursul urmaririi penale, la cererea procurorului, sau in cursul judecatii." Nici un procuror nu poate incepe urmarirea penala impotriva dvs. doar pe reclamatia vecinului si, deci, nu poate solicita mandat de perchezitie...mai departe nici nu mai vorbim!