avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Perchezitie domiciliu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Perchezitie domiciliu

Pentru perchezitie la domiciliu este necesara obligatoriu punerea sub urmarire penala inainte?
Cel mai recent răspuns: ContSters343833 , utilizator 22:57, 2 Februarie 2015
Pentru perchezitie este necesar mandat, daca aveau mandat, perchezitia e legala, daca nu, nu. Se pot ivi cazuri in care un infractor i-a incredintat unui tert niste lucruri spre pastrare, daca lucrurile erau de corcodel se poate dispune perchezitia fara a porni urmarirea penala contra tertului (sa zicem ca era de buna credinta si nu stia ca erau de corcodel, iar acest lucru reiese din interceptarea convorbirilor telefonice). In acest caz s-ar putea da mandat fara inceperea urmaririi penale contra proprietarului/chiriasului. Similar in cazul unei firme care inchiriaza spatii de depozitare sau al unei firme care inchiriaza servere de internet. Acestea pot fi perchezitionate fara a culpabile.
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
tgeorgescu, utilizator
Este necesară începerea urmăririi penale in rem, nu și in personam.
Percheziţia domiciliară poate fi dispusă doar în cursul urmăririi penale, nu se poate obtine mandatul altfel.
Zilnic, observ la TV ca s-au efectuat zeci de perchezitii la sedii de firme si la domiciliul administratorilor acestora pentru diverse cauze, in mare parte evaziune fiscala. Ma gandesc ca nu toate acele persoane au fost puse sub urmarie penala....
Punerea sub urmarire penala este obligatoriu a fi adusa la cunostinta persoanei urmarite?
Urmarirea penala se incepe initial in rem, pe fapta.

Alte discuții în legătură

Drept penal mytyca_s mytyca_s In Romania procurorii tot vorbesc de asa numita incepere a urmaririi penale \"in rem\" Dupa umilele mele cunostinte de drept penal in procesul pena exista mai ... (vezi toată discuția)
Perchezitie la domiciliu ilegala ? mire9 mire9 Buna ziua ! In urma cu 2 saptamani , mi-a fost perhezitionata casa de vacanta deoarece acolo a dormit cateva zile se o cunostinta de a mea pe care procurorul ... (vezi toată discuția)
Mandat perchezitie domiciliar / alte nelamuriri iqwert iqwert Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari legate de perchezitii domiciliare/proceses penale: 1: care este procedura legala prin care se obtine un mandat de ... (vezi toată discuția)