avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitarea termica a blocurilor, fara unanimitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitarea termica a blocurilor, fara unanimitate

Buna seara,

Stiu ca, in momentul de fata, cfr OUG 63/2012 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, Art III Alin (3) prevedeca : "In aplicarea prevederilor alin. (2), coordonatorii locali vor instiinta asociatiile de proprietari asupra prevederilor prezentei ordonante de urgenta si vor solicita actualizarea acordului acestora de inscriere/mentinere in programul local, in termen de 30 de zile de la data intrari in vigoare a prezentei ordonante de urgenta. In acest caz, hotararea asociatiei de proprietari va fi luata in unanimitate, in conditiile art. I pct. 13 din prezenta ordonanta de urgenta. "

Concret, in cadrul asociatiei din care fac parte, exista un singur vot impotriva demararii proiectului de reabilitare termica. Restul locatarilor sunt pentru acest proiect. As dori sa stiu, daca se poate, daca exista un mod legal de a "forta" votul, fiind un bloc cu numerosi locatari.

In cazul locuintei parintilor, datorita faptului ca s-a opus un numar mare de locatari, reabilitarea s-a facut individual, astfel incat blocul nu a fost complet reabilitat.

Va multumesc anticipat pentru orice informatii
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
mircea25, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 11:00, 20 Ianuarie 2013
Hotararile adunarii generale se pronunta in baza votului majoritatii participantilor
In temeiul disp art 24 al 4 din L nr 230/2007
Hotararile adunarii generale sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala,precum si pentru proprietari care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari

In cazul expus de dvs cand exista un singur proprietar care se opune modernizarii condominiului,
acesta detine obligatia sa se supuna hotararii majoritatii proprietarilor
Daca OUG 63/2012 face referire la unanimitate, juridic ca nu mai conteaza majoritatea care a votat in adunarea generala.
Asociatia noastra a primit aceasta notificare dela Primaria de sector-conform OUG nr.63/2012.
La sedinte-la Primarie- din (ian 2013) ni s-a comunicat ca s-au facut demersuri la Guvern pentru modificare,intrucat asociatiile se conduc dupa legea 23o/2007-deci nu unanimitate.
Aceasta unanimitate ar ramane pentru cladirile cu bulina rosie,a caror prorietari trebuiesc
evacuati pana la treminarea lucrarilor.
Blocul nostru trebuia sa intre in reabilitare termica.Ori cum din discutii am inteles ca sunt
mai multe modificari in modul de efectuare a reabilitarii,inclusiv plata a 20% din lucrare.
Nu stiu daca locuiti in Bucuresti si in ce sector.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate participare cheltuieli reabilitare termica elenagabi elenagabi Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Daca Adunarea Generala a asociatiei a decis reabilitarea termica a blocului (cu majoritatea ... (vezi toată discuția)
Terasa bloc eu.ro eu.ro ce trebuie sa plateasca un locatar de bloc de la et 4 din 10,obligat doar ; 1 hidroizolatie 2 hidro-termoizolatie? (vezi toată discuția)
Reabilitare termica cu fonduri europene - bucuresti alex68 alex68 Va rog mult sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Blocul tatalui meu este administrat de o firma de profil (care calculeaza, in principal, cotele ... (vezi toată discuția)