avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intretinere parinti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intretinere parinti

ma numesc elena si va deranjez cu o problema parintii mei nu au venituri si as dori sa i iau in intretinere la mine de ce acte as avwea nevoie pt a putea beneficia de acest drept va multumesc astept raspunsul dumneavoastra a 2 intrebare al d-voastra ar fi in legatura cu sporul de vechime care sunt transele de vechime eu am 3 ani inclusiv cu somajul acesta se pune ca vechime pt 3 ani eu nu primesc nimic nici un spor de vechime lamuriti ma va rog frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 10 Februarie 2009
1. In cazul in care un contribuabil are persoane aflate in intretinerea sa, acesta va prezenta angajatorului sau, respectiv organului fiscal, documente justificative care sa ateste situatia proprie si a persoanelor aflate in intretinere. De exemplu: certificat de casatorie, certificat de nastere al copiilor, certificate care sa ateste gradul de rudenie cu persoana intretinuta etc. In cazul persoanelor cu handicap, se va inainta certificatul emis de comisia de expertiza medicala. Faptul ca persoana intretinuta nu are venituri proprii se poate dovedi cu o adeverinta de venit a persoanei intretinute sau cu o declaratie pe raspundere proprie. Astfel de declaratii nu trebuie autentificate, declaratiile olografe fiind suficiente.
2.Transa de vechime ................Spor la salariul de baza
3-5 ani ...................................................5%
5-10 ani ................................................10%
10-15 ani ..............................................15%
15-20 ani ..............................................20%
peste 20 ani..........................................25%
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime ildiko23 ildiko23 Buna ziua! Sunt angajata in invatamant de la 1 sep. 2005, si am trecut la transa de vechime 6-10 ani (10% spor) din 1 sept 2011, avand pana atunci 5% spor ... (vezi toată discuția)
Modificare spor vechime crmnradu crmnradu Buna ziua! Avem un angajat cu numita temporar in functia de sef serviciu gradul I clasa 78 cu salariul de 2341 lei. Cu data de 1 februarie face o vechime in ... (vezi toată discuția)
Transe vechime iliutaana iliutaana as vrea sa ma ajutati sa-mi stabilesc transa de vechime. mentionez ca lucrez in educatie incepand cu anul 2000. in per 2000/2001 am lucrat la catedra, in ... (vezi toată discuția)