ma numesc elena si va deranjez cu o problema parintii mei nu au venituri si as dori sa i iau in intretinere la mine de ce acte as avwea nevoie pt a putea beneficia de acest drept va multumesc astept raspunsul dumneavoastra a 2 intrebare al d-voastra ar fi in legatura cu sporul de vechime care sunt transele de vechime eu am 3 ani inclusiv cu somajul acesta se pune ca vechime pt 3 ani eu nu primesc nimic nici un spor de vechime lamuriti ma va rog frumos
1. In cazul in care un contribuabil are persoane aflate in intretinerea sa, acesta va prezenta angajatorului sau, respectiv organului fiscal, documente justificative care sa ateste situatia proprie si a persoanelor aflate in intretinere. De exemplu: certificat de casatorie, certificat de nastere al copiilor, certificate care sa ateste gradul de rudenie cu persoana intretinuta etc. In cazul persoanelor cu handicap, se va inainta certificatul emis de comisia de expertiza medicala. Faptul ca persoana intretinuta nu are venituri proprii se poate dovedi cu o adeverinta de venit a persoanei intretinute sau cu o declaratie pe raspundere proprie. Astfel de declaratii nu trebuie autentificate, declaratiile olografe fiind suficiente.
2.Transa de vechime ................Spor la salariul de baza
3-5 ani ...................................................5%
5-10 ani ................................................10%
10-15 ani ..............................................15%
15-20 ani ..............................................20%
peste 20 ani..........................................25%
Spor vechime
ildiko23
Buna ziua!
Sunt angajata in invatamant de la 1 sep. 2005, si am trecut la transa de vechime 6-10 ani (10% spor) din 1 sept 2011, avand pana atunci 5% spor ... (vezi toată discuția)
Transe vechime
iliutaana
as vrea sa ma ajutati sa-mi stabilesc transa de vechime. mentionez ca lucrez in educatie incepand cu anul 2000. in per 2000/2001 am lucrat la catedra, in ... (vezi toată discuția)