avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ajustare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ajustare tva

Am cerut scoaterea de la plata tva si mi s-a aprobat in 4 decembrie 2012. Marfurilor (din stoc) si mijloacelor fixe, cumparate inainte de 1 oct. 2011, nu li se aplica ajustarea tva-lui. Asa am inteles. As vrea sfaturi de la d-voastra cu privire la modalitatea de contabilizare. Am vazut ca valoarea ajustarilor (la bunurile aproivizionate dupa 1 oct. 2011) s-ar inregistra in ct. 635 si ca reprezinta chelt. deductibila. Este corect? V-ati confruntat cu aceasta situatie? Cineva mi-a spus ca ar trebui depuse doua decl. ,,300" : una pe zero pt. cele 4 zile din decembrie (nu am avut aprov. si vanz.) si una pentru restul lunii, cu valoarea deprecierilor. Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: MarcelO , utilizator 22:51, 19 Ianuarie 2013
Nu inteleg care este semnificatia datei de 01/10/2011 in acest context.
Mai exact, 30 sept. 2011. Ma refer la aceasta exceptie:
,,Prin excepție, persoanele impozabile care solicită în cursul anului
2012
scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA
conform prevederilor alin. (1) lit. e) şi f) nu au obligația să efectueze ajustările
de taxă corespunzătoare scoaterii din evidență pentru bunurile/serviciile
achiziționate până la data de 30 septembrie 2011 inclusiv."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din evidenta ca platitor de tva alinamihaelaa alinamihaelaa Va rog sa-mi spuneti daca odata cu depunerea acestui formular este obligatorie plata TVA pentru stocul de marfa existent pentru a fi scos din evidente ca ... (vezi toată discuția)
Tva Mariana Trufin Mariana Trufin Daca o societate vrea sa iasa din evidenta tva, incepand cu 1 ianuarie 2012, ( nu a depasit cifra de afaceri de 35.000 euro), trebuie sa plateasca ceva in ... (vezi toată discuția)
Trecere de la platitor de tva la neplatitor mirunadinu mirunadinu Doresc sa trec o SC de la platitor de tva la neplatitor. Daca in perioada urmatoare, in care SC este neplatitoare de TVA doresc sa vand din mijloacele de ... (vezi toată discuția)