avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortat: da sau nu?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortat: da sau nu?

Buna seara,

Sunt intr-o situatie putin jenanta, in sensul ca actiunile prietenului meu ridica anumite semne de intrebare, cea mai importanta fiind: este (inca) casatorit sau divortat, asa cum pretinde?
Cum pot sa aflu raspunsul la aceasta intrebare, tinand cont ca nu am vazut hotararea de divort?

Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:48, 21 Ianuarie 2013
Daca nu ati avut prilejul de a vedea hotararea de divort, puteti sa ii solicitati numarul de dosar si verificati singura pe portalul instantelor de judecata. Se poate si doar cu numele partii din dosar (numele prietenului dvs.), numai ca daca este un nume comun vezi avea de verificat mai multe dosare...oricum merita ca sa aflati ce va intereseaza.
[ link extern ] /
Cautati pe site-ul indicat judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun, daca nu gasiti cautand dupa numele prietenului inregistart dosarul de divort, nu inseamna neaparat ca v-a mintit, sotii putand divorta si la starea civila daca nu au copii sau la notar.
Cel mai sigur este sa ii cereti dovada divortului.
Daca a divortat la starea civila nu puteti afla singura si nu aveti acces la aceasta informatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot gasi un dosar aflat in executare Princessin Princessin Va rog sa ma ajutati sa gasesc un dosar aflat in executare. Un prieten are un dosar care stie ca se afla in executare dar avand in vedere ca au trecut ani (cel ... (vezi toată discuția)
Divort Miklos_zoltan@yahoo.com Miklos_zoltan@yahoo.com Cum scot o copie de divorț dacă nu știu nici o data cind sa făcut divorțul Menționez ca l-am pierdut (vezi toată discuția)
Nu stiu daca fostul sot a divortat de mine klay klay in urma cu 12 ani m_am despartit de sotul meu.de atunci nu mai stiu nimic de el.el mi_a luat toate actele si eu n -am avut cum sa divortez.si in momentul de ... (vezi toată discuția)