avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dovada violenta domestica
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dovada violenta domestica

Buna ziua! As vrea sa stiu cum pot proceda in situatia in care am fost batuta de concubinul meu pentru a avea ceva la mana impotriva lui? Am cateva vanatai, dar nu foarte mari...Am chemat politia si am facut o sesizare, dar plangerea inca n-am facut-o...Mi s-a spus ca trebuie sa merg la medic legist, asa-i? Trebuie sa platesc ceva?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 15:02, 22 Ianuarie 2013
Intr.adevar trebuie sa mergeti la legist care va va da un certificat medico legal. Costa ceva dar nu cine stie ce (cateva zeci de lei). Oricum trebuie sa dovediti ca vanataile vi le.a facut concubinul (ceea ce de obicei e cel mai greu)
si oare cum pot dovedi ca el mi-a facut vanataile? aseara cand s-a intamplat incidentul am chemat politia, care m-a luat ca "eu nu vad sa ai vanatai" ... Normal ca nu aveam vanatai pentru ca tocmai ce ma batuse...abia azi am inceput sa ma inegresc pe alocuri...
politia are rol de aplanare nu de incurajare a conflictelor , dvs. mergeti la medicul legist si studiati codul penal daca nu doriti consultanta penala de la un avocat.
Dupa cum spuneam, e f greu de dovedit
Foarte bine ca ati chemat Politia.
Sa mergeti neaparat la Medicina Legala, chiar daca aveti doar o zgarietura, pana cand se vad urmele(maine dimineata)
Faceti si plangerea la Politie si luati obligatoriu si numar de inregistrare..
Acestea constituie dovada pentru orice evenimente ulterioare.

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie copil daca nu sunt casatorita lusyana lusyana Barbatul cu care sunt nu a acceptat niciodata copilul si nici parintii lui , ma abuzeaza verbal si astazi mi a facut si cateva vanatai pe mana, si mi -a spus ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal AlexMitrea AlexMitrea daca o persoana este batuta pe strada de 2 indivizi...ii da sangele pe nas...dar nu prea tare...si victima nu are nici o zi de spitalizare...decat cateva ... (vezi toată discuția)
Agresiune andrada76 andrada76 Buna ziua ! Am fost batuta intr-o seara pe o alee . Nu stiu daca a vazut sau nu cineva, dar nu am martori. Am fost la legist si mi-a dat 12 zile ingrijire ... (vezi toată discuția)