avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresiune

Buna ziua !
Am fost batuta intr-o seara pe o alee . Nu stiu daca a vazut sau nu cineva, dar nu am martori. Am fost la legist si mi-a dat 12 zile ingrijire medicala. Stiu cine este cel care m-a batut.Mi s-a spus ca daca nu am 2 martori nu am nici o sansa sa castig procesul. Este adevarat ? Ce pot sa fac pentru a nu ramane nepedepsit. In felul acesta ne poate bate oricine si scapa nepedepsit ?A venit politia dar ei spun ca sunt organe neutre si nu pot fi martori . Chiar daca au fost acolo nu ma lovit cand au sosit ei si deci nu au vazut nimic.Este posibil asa ceva ? Eram plina de sange m-au dus la spital dar tin cu agresorul.Va rog spuneti-mi ce sa fac.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:12, 3 Noiembrie 2008
Depinde foarte mult de toate probele din dosar.
Asa sa va spun, in urma celor relatate de dvs., probabil ca n-aveti sanse. Dar daca totusi apar si alte probe?
Inteleg ca cel care v-a batut era prezent cand au sosit politistii.

Nu aveti martori pe situatia de fapt insa cu siguranta aveti martori cu persoane apropiate care v-au vazut imediat dupa incident si stie ca ati suferit si ati avut 21 de zile ingrijiri medicale.Mai aveti si certificatul medico-legal!
Faceti plangere la Politie, inregistrati-o, indicati faptuitorii in plangere, sau daca nu-i cunoasteti, indicati semnalmentele lor.
Politia are in mod sigur un proces-verbal cu privire la fapta petrecuta deoarece au fost la fata locului si v-au dus la spital.Este adevarat ca politistii nu pot fi chemati ca martori insa au intocmit un raport cu ceea ce s-a intamplat.Din oficiu insa, ei nu pot sa porneasca cercetarile.
In mod normal trebuiau sa-i legitimeze pe agresori si sa le ia declaratie daca au fost de fata.
Aveti insa grija daca mergeti mai departe si depuneti plangere la politie sa nu va urmareasca iar agresorii si sa se razbune pe dvs.Iesiti insotita pe strada.
GabrielaA a scris:

Depinde foarte mult de toate probele din dosar.
Asa sa va spun, in urma celor relatate de dvs., probabil ca n-aveti sanse. Dar daca totusi apar si alte probe?
Inteleg ca cel care v-a batut era prezent cand au sosit politistii.


Da, acesta ar putea fi un punct de plecare.
Faceti plangere penala si mai vedeti.E greu sa va spunem ce va iesi.Depinde de probe.Puteti incerca, poate veti avea noroc.

avocat Claudiu Lascoschi
Am fost la medicul legist si mi-a dat 12-14 zile de ingrijire medicala.mai am de la oftalmolog si ORL-ist.Dar martori nu si intradevar cel care m-a batut ma ameninta ca sa nu depun plangere. Politistii il cunosc ,stiu cine este.Si acum ce urmeaza daca depun plangere ma bate si nu stiu daca reusesc sa fac ceva cu procesul iar daca nu depun cine stie ce mai urmeaza considerand ca mi-e frica de el. Martori nu vrea sa vina nimeni desi se pare ca au mai vazut si altii (din auzite ca eu atunci nu am vazut nimic) Si daca nu am martori ma poate bate oricine ? Nu prea inteleg legile astea!
Ultima modificare: Luni, 3 Noiembrie 2008
andrada76, utilizator
Nu va poate bate nimeni.
Faceti plangere si asteptati sa vedeti ce se mai intampla.
Poate reusiti sa gasiti si un martor. doi.
Ii indicati la politie si ei ii vor audia.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu stiu ce sa fac ( juridic vorbind) nicu44 nicu44 Problema mea este urmatoare In urma cu 12 zile am fost intr-un local, in stare de ebrietate ( se mai intampla, intelegeti si dvs) si mi-a fost furat telefonul ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica IRelu IRelu Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost ... (vezi toată discuția)
Agresare fizica si lovituri cu bata de baseball Tashabac Tashabac Buna ziua, aseară pritenul meu a mers la un Fast food iar eu am rămas sa-l astept in maşina, aveam avariile pornite maşina fiind oprită pe strada. Când ... (vezi toată discuția)