avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie incetare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie incetare contract de munca

unde pot verifica cu ce decizie mi s a incheiat contractul de munca, daca fostul sef nu mi a dat aceasta decizie?
se poate verifica cu ajutorul cnp uli cuva online sau merge sa te duci la fortele de munca de care apartin? va multumesc
Cel mai recent răspuns: andra001 , utilizator 13:26, 21 Ianuarie 2013
Se poate verifica la ITM.
Acea decizie de incetare a contractului de munca nu ati semnat-o?
Ceea ce doriti dvs tine mai intai de obligatiile angajatorului si apoi va puteti adresa ITM-ul in cazul unui refuz al acestuia de a va solutiona cererea .

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

decizie nu am semnat ,am semnat o asa zisa demisie scrisa de angajator care nu prevedea nici un articol! demisia era scrisa cu data de 3.01.13 eu am semnat o pe 7.01.13!,ieri am verificat la CNAS online si inca apar asigurat si nu mi se pare in regula, mie nu mi a prezentat nici o decizie ! adica eu nu stiu cu ce litera si articol
:-/Angajatorul a renuntat sau nu la preaviz?

Codul Muncii Legea 53/2003 :
CAPITOLUL V
Încetarea contractului individual de muncă

SECŢIUNEA a 8-a
Demisia
Art. 81
(1) Prin demisie se înţelege actul unilateral de voinţă a salariatului care, printr-o notificare scrisă, comunică angajatorului încetarea contractului individual de muncă, după împlinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat să înregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a înregistra demisia dă dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de probă.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 20 de zile lucrătoare pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv mai mare de 45 de zile lucrătoare pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de muncă continuă să îşi producă toate efectele.
(6) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător.
(7) Contractul individual de muncă încetează la data expirării termenului de preaviz sau la data renunţării totale ori parţiale de către angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate prin contractul individual de muncă.

Alte discuții în legătură

Decizie incheiere contract de munca andra001 andra001 in cate zile de la semnarea demisiei (care era scrisa de patron fara nici un articol nr..) trebuie sa primesc decizia de incetare a contractului de munca? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - decizie incetare cim cipy35 cipy35 de curand am demisionat de la ultimul loc de munca dar fara sa mai scriu o demisie pe hartie si fara sa mai fie semnat de catre director asa cum trebuia si ... (vezi toată discuția)
Demisie cu previz Lmihai56 Lmihai56 . Sunt medic rezident an 5 angajat la un spital municipal din provincie ,cu CIM(si anexe) perioada nedeterminata din 2010. urmarea concursului pe post la ... (vezi toată discuția)