avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua
m-am intors in 20 noiembrie2012 la servici dupa ce am beneficiat 2 ani de concediu crestere copil. Am lucrat, deci, 2 luni.. Daca mai fac un copil, cum se va calcula indemnizatia pt al2lea? Ar trebui sa am 12 luni consecutive lucrate inainte de a naste al2lea copil? sau 12 luni inainte de concediul de sarcina si lehuzie?
Nu doresc sa fiu in situatia de a nu mi se putea acorda acest drept. E posibil, de ex daca raman acum insarcinata (in ianuarie-februatie) sa nu am 12 luni consecutive lucrate si sa nu mi s edea indemnizatie?
Cum se calculeaza, deci? Practic cand ar trebui sa nasc pt a indeplini conditiile legale pt a beneficia de indemnizatie ?
va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns

multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 20 Ianuarie 2013
alinatinu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:33, 21 Ianuarie 2013
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2 trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate.

2. In perioade asimilate intra perioadele in care ati fost sau veti fi in somaj indemnizat, CCC, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

3. Indemnizatia pentru CCC2 este de 85% din media veniturilor pe cele 12 luni eligibile in care intra indemnizatia pentru CCC1, salariile lunare primite, indemnizatiile pentru concedii medicale, indemnizatia pentru concediul de maternitate.

4. Asadar puteti sa nasteti oricand, de acum inainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in concediu crestere copil si vreau sa raman, din nou, insarcinata. ce indemnizatie voi primi avand in vedere ca mi-a expirat contractul de munca? ionescu_paula ionescu_paula Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu rezolvarea unei neclaritati pentru ca nimeni nu a stiut sa ma ajute #-o Sunt in crestere copil din sept. 2011 pt o perioada ... (vezi toată discuția)
Voi beneficia de indemnizatie pentru ccc2? vintu_alina vintu_alina buna ziua.am si eu o intrebare sper ca ma poate ajuta cineva,in momentul de fata eu sunt in conediu ptr cresterea copilului(1an si 6 luni) si am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil Arnisia Arnisia Buna ziua. Am si eu o mica dilema sunt in concediu de crestere copil din 30 mai 2011( pentru o perioada de doi ani) si sunt insarcinata in 6 luni jumate cu ... (vezi toată discuția)