buna ziua
m-am intors in 20 noiembrie2012 la servici dupa ce am beneficiat 2 ani de concediu crestere copil. Am lucrat, deci, 2 luni.. Daca mai fac un copil, cum se va calcula indemnizatia pt al2lea? Ar trebui sa am 12 luni consecutive lucrate inainte de a naste al2lea copil? sau 12 luni inainte de concediul de sarcina si lehuzie?
Nu doresc sa fiu in situatia de a nu mi se putea acorda acest drept. E posibil, de ex daca raman acum insarcinata (in ianuarie-februatie) sa nu am 12 luni consecutive lucrate si sa nu mi s edea indemnizatie?
Cum se calculeaza, deci? Practic cand ar trebui sa nasc pt a indeplini conditiile legale pt a beneficia de indemnizatie ?
va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC2 trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate.
2. In perioade asimilate intra perioadele in care ati fost sau veti fi in somaj indemnizat, CCC, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).
3. Indemnizatia pentru CCC2 este de 85% din media veniturilor pe cele 12 luni eligibile in care intra indemnizatia pentru CCC1, salariile lunare primite, indemnizatiile pentru concedii medicale, indemnizatia pentru concediul de maternitate.
4. Asadar puteti sa nasteti oricand, de acum inainte.