avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale scutire impozite locale
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

scutire impozite locale

buna ziua,

va rog sa ma ajutati sa inteleg:
mama mea este vaduva de veteran de razboi si prizonier. in timpul razboiului ea,copil fiind, a fost refugiata din Moldova in Sacele -Brasov,timp de 8 luni de zile ptr.care are si o indemnizatie. in aceste conditii,exista o legislatie care prevede o scutire partiala sau totala de impozitul ptr.casa si pamintul detinut ?va multumesc respectuos.















Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:43, 22 Ianuarie 2013
m-am referit la faptul, ca daca nu ar avea scutirea, ca urmasa de veteran de razboi,poate ar beneficia de ea ,fiind si refugiata de razboi. multumesc respectuos.
fetcu costel a scris:

m-am referit la faptul, ca daca nu ar avea scutirea, ca urmasa de veteran de razboi,poate ar beneficia de ea ,fiind si refugiata de razboi. multumesc respectuos.



buna seara d-le jurist,

ma scuzati ca va deranjez din nou cu aceeasi problema. azi am fost la primaria din localitatea unde locuieste mama mea si am depus o cerere ptr. scutire de impozit ptr.cladire si teren,cu actele necesare, avind in vedere ca este urmasa de veteran de razboi.
functionara de la taxe din primarie, mi-a respins cererea, spunindu-mi ca mama mea nu poate beneficia de lege,deoarece dupa decesul tatalui meu,din anul 2007, nu a facut succesiunea. precizez faptul ca suntem doi frati. va intreb este legala decizia ei ?
si v-as mai intreba daca,mama mea nu poate beneficia de aceasta lege 24/2010, ar putea beneficia de scutire, ptr.ca este si refugiata avind o indemnizatie(pensie !) de 90 lei,ptr.care plateste lunar o taxa la asociatia locala judeteana a detinutilor politici. va multumesc.
Daca nu a fost acceptata si nu a fost dezbatuta succesiunea,pe cale de consecinta,sotia defunctului nu poate proba in conditiile legii ca este mostenitoarea acestuia,respectiv ca poate beneficia de drepturile legal prevazute veteranilor si sotiilor veteranilor de razboi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitia privind impozite agricole pentru veteranii de razboi ratio ratio Mama mea este veterana de razboi. Pîna anul acesta stia ca este scutita de impozite agricole (extra-/intravilan). M-ar interesa sa stiu care sînt dispozitile ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare pentru veteran nico_fair nico_fair Buna ziua. Bunicul meu a decedat acum 1 saptamana si nu stim inca daca mama mea poate beneficia de ajutor de inmormantare pt acesta, mentionez ca avea 90 ... (vezi toată discuția)
Exista facilitati pentru urmas de veteran de razboi? BirtaOvidiu BirtaOvidiu Buna ziua ! Am si eu o intrebare , poate puteti d-voastra sa imi raspundeti mai clar ....Tatal bunicii mele a murit in al II-lea razboi mondial , pe front ! ca ... (vezi toată discuția)