avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale import marfa ue
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

import marfa ue

de ce am nevoie pentru a importa marfa din ue -ma refer la documente in romania si de afara-si cum pot scadea transportul daca il efectuez eu si nu cu o firma autorizata?la granita trebuie declarata marfa si se sta la coada la tiruri daca faci transport cu o dubita pana in 3,5 tone?multumesc

Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 15:39, 21 Ianuarie 2013
Aveti nevoie de facturi cu care sa probati provenienta marfurilor si documente de transport.
Conform legislatiei fiscale in vigoare, in interiorul Uniunii Europene nu mai exista notiunea de import si export intre statele membre, in prezent exista notiunea de achizitie si livrare intracomunitara. Luati in considerare aspectul ca pentru a efectua achizitii intracomunitare trebuie sa respectati anumite prevederi legale (spre exemplu obligativitatea inregistrarii societatii in Registrul Operatorilor Intracomunitari - art. 158 indice 2 Cod fiscal).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Import china prin germania animis animis Buna, Ce parere avet de urmatoarea situatie: import marfa din China dar transportul se face via Hamburg, in Hamburg facandu-se si formalitatile vamale. Am ... (vezi toată discuția)
Ce conditii trebuie sa indeplineasca firma mea (acte etc) pentru a face export in franta? cotabita cotabita buna ziua, Doresc sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a face export mobilier in Franta. Urmeaza sa semnez un contract cu o firma de acolo si ... (vezi toată discuția)