avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ce conditii trebuie sa indeplineasca firma mea (acte ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ce conditii trebuie sa indeplineasca firma mea (acte etc) pentru a face export in Franta?

buna ziua,

Doresc sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a face export mobilier in Franta. Urmeaza sa semnez un contract cu o firma de acolo si vreau sa stiu ce acte imi trebuiesc,cum e cu TVA-ul sau alte detalii care-mi pot fi de ajutor!

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 00:38, 25 Februarie 2012
In primul rand societatea trebuie sa fie inscrisa in Registrul Operatorilor Intracomunitari - art. 158 indice 2 Cod fiscal.
pueti sa detaliati va rog?
Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care intenţionează să desfăşoare după data de 1 august 2010 operaţiuni intracomunitare trebuie să solicite organelor fiscale competente înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari, înainte de efectuarea respectivelor operaţiuni.

Pentru a intelege mai bine va sugerez sa cititi articolul www.avocatnet.ro/content/art...

Atentie la faptul ca orice operatiune intracomunitara care se face fara a fi inscris in Registrul Operatorilor Intracomunitari se sanctioneaza contraventional!
Buna ziua,

Va multumesc pentru amabilitate.
Ca sa inteleg ,practic trebuie sa merg la administratia financiara de care apartine firma sa ma inregistrez in Reg Operatorilor intracomunitari nu? Sau unde ma intregistrez?

Al II ilea lucru care ma intereseaza, ar fi cum ramane cu TVA-ul.? Mie o sa-mi intre Tva de 24 % la materialele pe care le cumpar si din ce stiu facturez fara Tva ,deoarece este export intracomunitar.

Multumesc anticipat!
Da, inregistrarea in R.O.I. se face la organul fiscal teritorial competent, adica unde aveti sediul, unde depuneti declaratiile.
Da, se factureaza fara TVA. Nu este corecta notiunea folosita de dvs. "export intracomunitar", ci livrare intracomunitara. In contextul actual export este in afara teritoriului UE, import este din afara UE. In interiorul UE avem numai achizitie si livrare intracomunitara.
Atentie ca trebuie sa dovediti livrarea intracomunitara cu documente!

Alte discuții în legătură

Registru intracomunitar proficont21 proficont21 O societate care este neplatiroare de TVA si importa marfa in valoare de 5000 EUR din Ungaria necesita inregistrarea in Registru Intracomunitar (vezi toată discuția)
Nmar tva intracomunitar valabil alexia100 alexia100 Buna tuturor, Am depus actele pentru inregistrarea numarului de TVA si in lista operatorilor intracomunitari si saptamana trecuta mi-au iesit aceste ... (vezi toată discuția)
Facturare firma din franta cris2279 cris2279 Buna ziua, In cazul unui PFA cu norma de venit, care factureaza firma din Franta, ce declaratii trebuie depuse lunar/trimestrial ? Mentionez ca de curand s-a ... (vezi toată discuția)