avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil si concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil si concediu crestere copil

Indemnizatie crestere copil si concediu crestere copil

Buna ziua! Sunt pfa de cca 6 ani cu activitate lunara , iar in aug 2013 trebuie sa nasc .nu mai lucrez nicaieri inafara de pfa. Sunt la zi cu plata contributiilor la sanatate, pensii, impozit pe venit.
As vrea sa stiu, de ex daca nasc pe 20 aug, cand pot taia ultima factura ? se poate de ex pe 28 aug si apoi sa suspend activitatea pfa incepand cu 1 sept 2013? Ce venituri se iau in calcul pentru indemnizatia crestere copil ? ( ian-aug 2013 si 4 luni din 2012). Cum se calculeaza indemnizatia ? se face inchiderea financiara in sept 2013 a anului 2013 si reisese venit pe 2013? . Pt 1 luna din 2012 se calculeaza astfel : venit 2012 : 12 si reisese venit 1 luna din 2012? Cum se calculeaza venit net la care se aplica cei 85% ? De ex in decizia de impunere pe 2013 este trecuta suma careia se aplica impozit , sanatate ...vreau sa stiu daca tot aceleasi sume i se aplica 85% si se afla indemnizatia sau se aplica dupa ce se scad impozit si sanatate?

In ceea ce priveste concediu crestere copil cum se procedeaza? stiu ca sunt 126 zile , se pot lua in totalitate dupa data nasterii copilului?Cui ma adresez pt calacularea concediului ? Trebuie platit ceva in plus pt a beneficia de concediu ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dana111 , utilizator 09:12, 22 Ianuarie 2013
buna ziua! nimeni nu-mi poate raspunde la mesajul de mai sus? multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza indemnizatia de crestere copil?! crisstinnaE crisstinnaE Va expun problema mai pe larg: De la 1 iunie 2014 o sa fiu in concediu de prenatal/postanatal( o sa nasc undeva dupa 20 iulie 2014 ) - acest concediu se ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul venit lunar realizat ca pfa - pt indemnizatia de cresterea copilului? Amelia Muntean Amelia Muntean Sunt insarcinata in 6 luni si am atat calitatea de angajata (in prezent in Concediu de risc maternal) ca si cea de PFA - traducator, inregistrata fiscala de ... (vezi toată discuția)
85% indemnizatie crestere copil la pfa-uri anca.panichi anca.panichi Buna ziua! Sunt PFA si doresc sa stiu cum se calculeaza procentul de 85% din venitul net in cazul acestei categorii. Se calculeaza o medie a ultimilor 6 sau 12 ... (vezi toată discuția)