avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Perioada valabilitate fila CEC
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Perioada valabilitate fila CEC

Buna ziua,
Am doua cecuri barate, emise in martie 2008, pe care nu le-am depus pana acum la banca.
1. Daca merg maine, le mai accepta banca? (Banca Comerciala Carpatica)
1a). Daca da, iar titularul cecurilor (nu stiu daca aceasta este denumirea) nu are bani sa le onoreze, ce se intampla si ce pot sa fac sa-mi recuperez banii?
1b). Daca nu, acele cecuri mai au vreo valoare?

Am cautat pe net si nu am inteles exact care e situatia, am priceput ca daca nu ma prezint in 8 zile de la emitere pierd dreptul la regres (?), dar tot as mai avea sanse sa-mi obtin banii.
Nu sunt familiar cu termenii contabili si juridici, asa ca va rog sa-mi raspundeti mai pe romaneste.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2009
Enter, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters42249 , utilizator 09:22, 11 Februarie 2009
Buna ziua,

in primul rand termenul de regres este de 15 zile si nu de 8 zile, v0-ati uitat pe o varianta neactulizata a legii.
Dar dumneavoastra cereti ptlata de la tras( asa se numeste emitentul) deci nu trebuie sa utilizati dreptul de regres.
Legea nr. 59/1934 instituie în art. 29 regula potrivit careia cecul se plateste la vedere (la prezentare), orice stipulatie contrara fiind lovita de nulitate. ca atare dumneavoastra nu trebuie decat sa mergeti la banca si sa prezentati CEc-ul la plata.
Daca nu are bani in cont, va sfatuiesc sa contactati un consilier juridic/avocat pentru a alege impreuna cea mai rapida cale de a va recupera aceasta creanta. Nu ezitati sa ma contactati, daca aveti nevoie de ajutor in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut financiar popescu_car popescu_car Am imprumutat o firma cu bani si am primit la schimb cecuri pt. banca unde au ei contul in lei. Povestea este de acum 2 ani si cecurile sunt facute in leul ... (vezi toată discuția)
Valabilitate fila cec gev gev Buna ziua, Am un client care doreste sa aman introducerea in banca a filei CEC deoarece nu are bani in cont. Am doua intrebari: 1) Cat este valabila fila ... (vezi toată discuția)
Cecuri nedecontate cornelia05 cornelia05 buna ziua! in luna iunie au fost emise 3 cecuri pentru lunile iulie, august si sept 2011 .Ele nu au fost introduse fiecare la scadenta scrisa pe ... (vezi toată discuția)