avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imprumut financiar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imprumut financiar

Am imprumutat o firma cu bani si am primit la schimb cecuri pt. banca unde au ei contul in lei. Povestea este de acum 2 ani si cecurile sunt facute in leul vechi (rol). Nu stiu daca mai sunt valabile si daca nu mai sunt ma duc sa le cer altele. Eu figurez pe cecuri ca persoana fizica si nu sunt sigura daca banca le va accepta la plata. Ce alt instrument de plata ar fi valabil ca sa imi recuperez banii, in conditiile in care ei sunt de acord cu ce le cer eu? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: popescu_car , utilizator 14:04, 22 Octombrie 2006
Cecul emis şi plătibil în România trebuie, sub sancţiunea pierderii dreptului de regres, împotriva giranţilor şi garanţilor, să fie prezentat la plată în termen de 8 zile, dacă este plătibil în chiar localitatea unde a fost emis, iar în celelalte cazuri în termen de 15 zile.
Termenele aici arătate se socotesc din ziua arătată în cec ca dată a emiterii (art.30 din Legea nr.59/1934 privind cecul).
dupa 2 ani, nu mai aveti nici o sansa sa recuperati banii prin banca in baza acelui cec. din cate se observa ati fost indus in eroare, mai ales ca cec-ul ar fi trebuit sa contina o data de scadenta. problema domniei voastre se va rezolva prin instanta, de aceea va sfatuiesc sa faceti plangere la politie, iar parchetul va putea in baza sesizarii sa incadreze fapta, fie la abuz de incredere, fie la inselaciune, in functie de elementele infractiunii. iar pt informarea domniei voastre, cec-ul este un instrument de plata prin banca, intre societati comerciale, in baza unei facturi emise de catre vanzator, cu termen de plata in contul vanzatorului.
Cecul nu are data deoarece mi-au spus ca o pot pune eu. Daca completez data, dar cecul este in leul vechi, ma pot prezenta la banca cu el? Probabil ca nu este treaba mea ca cecul este pt. mine persoana fizica si gresala este a lor ca au facut asa sau este din start nul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cec Marghescu Marghescu Am o fila CEC model vechi de la un client ce sustine ca nu poate sa faca plati. Are rost sa incerc sa o folosesc? Mai este valabila? De regula folosesc aceste ... (vezi toată discuția)
Valabilitate fila cec gev gev Buna ziua, Am un client care doreste sa aman introducerea in banca a filei CEC deoarece nu are bani in cont. Am doua intrebari: 1) Cat este valabila fila ... (vezi toată discuția)
Introducerea cec -ului ENGFULL ENGFULL permite legea cecului introducerea acestuia la plata cu 3 zile mai tarziu decat data scadentei ? (vezi toată discuția)