avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... decontare cec
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

decontare cec

Am o fila CEC model vechi de la un client ce sustine ca nu poate sa faca plati. Are rost sa incerc sa o folosesc? Mai este valabila? De regula folosesc aceste cecuri garantie ca si sperietoare, dar daca vreau sa depun in banca cecul, el va fi acceptat la plata?
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 12:30, 8 Martie 2009
In temeiul art.30 alin.1 din legea nr.59/1934 modificata si completata, cecul emis si platibil in Romania, trebuie, sub sanctiunea dreptului de regres impotriva girantilor si garantilor, sa fie prezentat la plata in termen de 15.zile. In acest sens opereaza si Norma BNR nr.6/2008.
Intrebati si la banca, sunt mai multe modificari operate in anul 2008 privind plata cu cec.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate fila cec gev gev Buna ziua, Am un client care doreste sa aman introducerea in banca a filei CEC deoarece nu are bani in cont. Am doua intrebari: 1) Cat este valabila fila ... (vezi toată discuția)
Imprumut financiar popescu_car popescu_car Am imprumutat o firma cu bani si am primit la schimb cecuri pt. banca unde au ei contul in lei. Povestea este de acum 2 ani si cecurile sunt facute in leul ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre fila cec ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua As dorii sa stiu daca si in cazul filelor cec cum este la B.O. daca acestea au avut scadenta si au trecut 2 zile de la scadenta ... (vezi toată discuția)