As dorii sa stiu daca si in cazul filelor cec cum este la B.O. daca acestea au avut scadenta si au trecut 2 zile de la scadenta inscrise pe ele si sunt introduse in banca mai sunt valabile.
Ca B.O daca trec 2 zile fata de scadenta inscrisa pe ele nu mai sunt valabile.
Legea 59/1934 a cecului -reactualizata, prevede urmatoarele:
Art. 30. - Cecul emis si platibil in Romania trebuie, sub sanctiunea pierderii dreptului de regres impotriva girantilor si garantilor, sa fie prezentat la plata in termen de 15 zile.
Cecul emis intr-o tara straina si platibil in Romania trebuie sa fie prezentat in termen de 30 de zile, iar daca este emis in afara de Europa in termen de 70 zile.
Termenele aici aratate se socotesc din ziua aratata in cec ca data a emiterii. Daca cecul este platibil in strainatate, termenul de prezentare va fi cel aratat de legea locului platii.
Daca aceasta lege nu dispune se vor aplica regulile inscrise in alineatele precedente.
Din aceasta formulare, se intelege ca sanctiunea nedepunerii in termen a cecului pentru a fi incasat, are drept consecinta pierderea de catre detinatorul filei cec a dreptului de regres impotriva girantilor si garantilor, ci nu a dreptului de a incasa cecul de la emitentul acestuia.
Nu prea am inteles ultima parte:
"Din aceasta formulare, se intelege ca sanctiunea nedepunerii in termen a cecului pentru a fi incasat, are drept consecinta pierderea de catre detinatorul filei cec a dreptului de regres impotriva girantilor si garantilor, ci nu a dreptului de a incasa cecul de la emitentul acestuia."
Daca puteti explica mai pe intelesul meu.
Va multumesc.
Fila cec
Universul_tau
Buna ziua,
As dori sa stiu in ce conditii poate fi introdusa o fila CEC la plata dupa data la care este scadenta.
Totodata, as vrea sa stiu ce consecinte ... (vezi toată discuția)
Valabilitate fila cec
gev
Buna ziua,
Am un client care doreste sa aman introducerea in banca a filei CEC deoarece nu are bani in cont. Am doua intrebari:
1) Cat este valabila fila ... (vezi toată discuția)