avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... introducerea cec -ului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

introducerea cec -ului

permite legea cecului introducerea acestuia la plata cu 3 zile mai tarziu decat data scadentei ?
Cel mai recent răspuns: ENGFULL , utilizator 12:00, 28 August 2009
Art. 30. din Legea nr. 59/ 1934 actualizata prevede urmatoarele:
"Cecul emis si platibil in Romania trebuie, sub sanctiunea pierderii dreptului de regres impotriva girantilor si garantilor, sa fie prezentat la plata in termen de 15 zile.
Cecul emis intr-o tara straina si platibil in Romania trebuie sa fie prezentat in termen de 30 de zile, iar daca este emis in afara de Europa in termen de 70 zile.
Termenele aici aratate se socotesc din ziua aratata in cec ca data a emiterii. Daca cecul este platibil in strainatate, termenul de prezentare va fi cel aratat de legea locului platii.
Daca aceasta lege nu dispune se vor aplica regulile inscrise in alineatele precedente."

deci se socotesc de la data emiterii nu a scadentei ?!
multumesc
sanctiunea e pierderea dreptului la regeres , asta inseamna ca daca ai incredere poti introduce si peste termen ?!!
Ultima modificare: Vineri, 28 August 2009
ENGFULL, utilizator
CEC-ul nu are data scadenta, doar a emiterii.
am aflat ce e si cu aceasta data a " scadentei " - sunt cecuri "eliberate" anterior cu "data emiterii "posterioara si de aceea cei de la serviciul financiar o considera "data scadentei "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre fila cec ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua As dorii sa stiu daca si in cazul filelor cec cum este la B.O. daca acestea au avut scadenta si au trecut 2 zile de la scadenta ... (vezi toată discuția)
Termen de valabilitate fila cec in alb EuroGsm EuroGsm Fila CEC in alb are un termen de prescriptie in care poate fi folosita? (cum este cazul BO in alb pe care il putem folosi in termen de 3 ani de la data ... (vezi toată discuția)
Imprumut financiar popescu_car popescu_car Am imprumutat o firma cu bani si am primit la schimb cecuri pt. banca unde au ei contul in lei. Povestea este de acum 2 ani si cecurile sunt facute in leul ... (vezi toată discuția)