avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... casatorie in Republica Moldova
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

casatorie in Republica Moldova

Buna seara! Am dat cu capul in ,,tavan'' daca pot spune asa, nu pentru ca vreau sa ma insor, mai degraba pentru birocratia cu care ma confrunt. Am cunoscut o moldoveanca in urma cu ceva timp si vrem sa ne casatorim, iar ca sa fac acest pas am sunat la ambasada Romaniei din Moldova si am primit o informatie destul de confuza care spune cam asa; ,,pentru a te casatori la noi la ambasada, tu ca cetatean roman trebuie sa ai permis de sedere pe teritoriul Republici Moldova, dar te poti casatori la institutiile abilitate ale acestui stat''....iar acum urmeaza intrebarea; se poate asa ceva ca ambasada Romana sa imi ceara permis de sedere in Moldova ,dar institutiile acestui stat sa ma lase sa ma casatoresc de buna voie fara a cere acest act?
Eu legal locuiesc in Grecia si am incercat de nenumarate ori sa o invit pe viitoarea sotie aici, dar de fiecare data cererea de viza ia fost respinsa. Aici daca ea ar intra cu viza in Grecia ne-ar fi mult mai usor sa scoatem actele si ea sa ramana aici.
Nu mai stiu cum sa fac si incotro sa o apuc, unde si ce trebuie sa fac, unde sa ma adresez...daca ne poate ajuta cineva cu cateva sfaturi!
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:12, 23 Ianuarie 2013
Este corect ce vi s-a spus.

Legea 119/1996 republicata:
Art. 41
(1) Sefii misiunilor diplomatice si ai oficiilor consulare de cariera ale Romaniei incheie casatorii intre cetateni romani sau daca unul dintre viitorii soti este cetatean roman, daca aceasta este in concordanta cu legislatia tarii in care sunt acreditati si daca cel putin unul dintre viitorii soti, cetatean roman, are domiciliul sau resedinta in circumscriptia consulara a misiunii diplomatice ori a oficiului consular.
E greu cu dragostea asta. Din pacate pentru dvs. ce v-au spus cei de la ambasada este perfect adevarat. Eu zic ca cel mai bine ar fii sa va casatoriti la o primarie din Rep. Moldova, dupa care sa solicitati transcrierea certificatului la aut. romane de la locul dvs. de domiciliu din Romania, apoi sotia solicita reintregirea familiei, i se acorda viza si dupa vre-o 2-3 luni rezolvati sa plecati impreuna in luna de miere.:console:
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2013
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie cu cetatean roman Taisia87 Taisia87 Buna ziua!Sant cetateanca a Republicii Moldova.Iubituk meu este cetatean roman cu permis de sedere in Republica Elena.Locuieste acolo de mai bine de 7 ani ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)
Casatorie in turcia cu o filipineza Serenity12 Serenity12 Buna ziua . Va rog sa ma ajutati si pe mine legat de o problema : am incercat recent fara succes sa ma casatoresc cu o tanara filipineza in Filipine . Asta ... (vezi toată discuția)