avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Functia de avocat stagiar cu functia de administrator ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Functia de avocat stagiar cu functia de administrator unic in SRL

Stiu ca functia de avocat definitiv este incompatibila cu cea de administrator intr-un SRL,dar daca sunt administrator intr-un srl,pot da examenul de intrare in barou si sa fac stagiatura? Va multumesc:">
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:59, 21 Ianuarie 2013
Conform art. 15 litera a) din Legea 51/1995 republicata, exercitarea profesiei de avocat este incompatibila cu activitatea salarizata in cadrul altor profesii decat cea de avocat.
Nu specifica nicaieri daca este vorba de avocat stagiar sau definitiv.
Intrebati la baroul din care faceti parte.
Examen puteti da dar ulteror va trebui sa renuntati la functia de administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate carmen_rusu carmen_rusu Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)
Compatibilitatea intre profesia de consilier juridic si avocat?! Brigitta-Greta Brigitta-Greta Buna ziua! As avea o intrebare. Daca stiu bine, nu poti fi in acelasi timp atat avocat cat si consilier juridic. Anul acesta am terminat Facultatea de Drept, ... (vezi toată discuția)