avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recursul- poate ,,pierde,, solutia,, castigata,, la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

recursul- poate ,,pierde,, solutia,, castigata,, la proces?

Spuneti-mi ,va rog,la recurs se judeca din nou,de la ,,inceput,, ,sau se continua avandu-se in vedere solutia primita,si continuand cu atingerea problemelor nerezolvate?Am avut o plangere contraventionala admisa in parte,si as vrea sa stiu daca formuland recurs pot ,,pierde,, ce am ,,castigat,, la proces.Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mary-Lou , utilizator 00:50, 22 Ianuarie 2013
Puteti "pierde ceea ce ati castigat" numai in situatia in care declara recurs si intimata, iar recursul dvs. se respinge si al acesteia se admite.
1) ”la recurs se judeca din nou,de la ,,inceput, sau . . .” Codul de procedură civilă, art. 304 1. - Recursul declarat impotriva unei hotarari care, potrivit legii, nu poate fi atacata cu apel nu este limitat la motivele de casare prevazute in art. 304, instanta putand sa examineze cauza sub toate aspectele ;
2) NU.Eventual, vi se respinge (studiați cu atenție motivarea instanței de fond) și rămâneți cu ce ați câștigat la fond.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptia de tardivitate invocata in recurs duduionescu duduionescu O societate comerciala a formulat o plangere contraventionala. Intimata (institutie publica) a invocat exceptia tardivitatii plangerii contraventionale. ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua, O sentinta civila pronuntata de un complet specializat pe litigii de munca si asigurari sociale este examinata la recurs sub toate aspectele sau ... (vezi toată discuția)
Urgent...va rog... ramy84 ramy84 In speta, a existat un proces verbal de constatare a contraventiei, intocmit de catre un inspector OPC, contestat de catre societatea comerciala in cauza. Prin ... (vezi toată discuția)