avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Urgent...va rog...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Urgent...va rog...

In speta, a existat un proces verbal de constatare a contraventiei, intocmit de catre un inspector OPC, contestat de catre societatea comerciala in cauza. Prin sentinta civila, instanta a mentinut procesul verbal ca fiind temeinic si legal. Societatea comerciala a facut recurs. Se pot cere martori in ziua recursului in momentul acordarii cuvantului pe fond? Ideea este ca societatea pur si simplu doreste sa prelungeasca aceasta situatie cat mai mult. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 20:38, 23 Aprilie 2009
Imi pare rau pentru d-voastra. dar nu cred ca instanta de recurs va v-a admite proba testimoniala(cu martori).
Acest fapt trebuia sa se intample la instanta de fond, pentru a dovedi situatia de fapt, dar daca n-ati uzat atunci de dreptul d-voastra, acum este tardiv.
In recurs se judeca alte probleme si in mod exceptional se judeca fondul.
De prelungit nu este posibil, trebuia ca societatea in cauza sa se gandeasca foarte bine atunci cand a decis sa nu respecte legea.
din cate stiu se judeca tot pe fond...:-/
Daca este recurs, nu se judeca tot pe fond.
In recurs nu se mai pot aduce decat inscrisuri, adica acte.
In materie contraventionala unde sentintele civile nu sunt susceptibile de apel, se aplica Art. 304^1
Recursul declarat impotriva unei hotarari care, potrivit legii, nu poate fi atacata cu apel nu este limitat la motivele de casare prevazute in art. 304, instanta putand sa examineze cauza sub toate aspectele.

Deci este o rejudecare totala.

Art. 305
In instanta de recurs nu se pot produce probe noi, cu exceptia inscrisurilor, care pot fi depuse pana la inchiderea dezbaterilor.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs proces stabilire raspundere patrimoniala claudiuv claudiuv buna ziua, am fost chemat in judecata de fostul angajator pentru stabilirea raspunderii patrimoniale. din pacate martorul care ar fi putut inclina balanta ... (vezi toată discuția)
Casarea si retrimiterea in judecata luiza_beceanu luiza_beceanu dosar comercial - pretentii Pe fond, am trimis prea tarziu obiectivele expertizei contabile propuse de parata, si nu au mai fost luate in considerare. La ... (vezi toată discuția)
Recurs peraspera peraspera Bine v-am gasit! Am citit, dar, vreau sa ascult expertii: Am dreptul la recurs sa cer martor, expert si interogatoriu? Sunt fara \"aparare\" si nu am stiut ... (vezi toată discuția)