avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita imobil pentru suma ramasa de 3000 ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita imobil pentru suma ramasa de 3000 euro este posibila?

As dori sa va pun o intrebare referitoare la una din situatiile in care sunt implicata si anume aceea de a renunta la casa ptr ca banca nu imi prelungeste termenul de plata a ratelor si mi-o scoate la licitatie ptr 2000 de euro si 2700 cheltuieli de judecata iar d-na expert mi-a spus ca o vinde la pretul pe care il are banca de recuperat.Mai mult de atat in 2011 in iulie cand sotul meu s-a dus la banca sa plateasca rata de 160 de euro i s-a spus ca a platit aceasta rata inutil ptr.ca banca a facut dosar in tribunal. Un an de zile nu am platit pana cand sotul meu a primit o scrisoare acasa sa se prezinte la o D-na expert unde i s –a spus ca nu s-a vandut pana acum ca era o suma mica de recuperat respectiv la vremea aceea 4000 de euro.Sotul meu a facut o cerere unde i s-a cerut ca pana in februarie 2013 va achita suma ca sa nu o mai bage in tribunal.A platit cate 250 de euro lunar incepand din martie si nu amm achitat-optr ca intre timp a adecedat.Ma intereseaza daca banca vinde casa cu 3000 de euro sa-si recupereze banii?si daca am voie sa fac succesiunea cu fiica mea in cazul unei ipoteci? Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2013
ellamiki, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 13:37, 22 Ianuarie 2013
Banca nu vinde casa cu 3000 euro. Ea va cere executarea silita, va introduce cererea si actele in vederea recuperarii la un executor judecatoresc care, daca nu reusiti sa achitati in termenul legal (15 zile de la somatie), va scoate imobilul la vanzare, insa nu la pretul de 3000 euro ci la un pret stabilit de un evaluator (la pretul pietei). Banca isi ia datoria, 3000 euro, iar restul se restituie debitorului (dvs.) SFATUL MEU: Incercati sa faceti rost de bani, sa nu se ajunga la vanzare pt o datorie de 3000 euro.
Si ar mai fi o varianta, daca nu reusiti sa faceti rost de bani, incercati sa vindeti dvs. casa pana se ajunge la licitatie, dupa plata datoriei de catre cumparator se va radia interdictia de instrainare. Daca o scoate banca la licitatie, e adevarat ca la prima licitatie se porneste de la pretul de evaluare care in general e cu 15-20% sub pretul pietei, dar, daca nu se vinde, si in general nu se vinde, la a doua licitatie incepe strigarea de la 75% din valoarea evaluata, iar la a treia castiga cel care plateste cel mai mare pret oferit, care poate ajunge si pana la 30% din valorea imobilului (sub acest procent in general e considerat pret derizoriu si nu se adjudeca), asa ca va puteti trezi ca in urma licitatiei sa nu ramaneti cu mare lucru, mai ales ca de obicei cumparatorii asteapta a treia licitatie sa ofere cat mai putin.
Art. 494

Imobilele urmărite silit se valorifică prin vânzare la licitaţie publică, vânzare directă şi prin alte modalităţi admise de lege. Dispoziţiile art. 431 sunt aplicabile. Potrivit art. 431, daca a inceput executarea, aveti nevoie de incuviintarea executorului pt a vinde dvs. imobilului.

Din pacate, legea nu arata ce inseamna pret derizoriu, existand executori care coboara f mult, chiar si sub 30 %. Personal, apreciez ca fiind pret derizoriu sub 50 % din valoarea initiala.


E adevarat ca are nevoie de incuviintarea executorului, dar din cate am inteles din postul in itial, nu s-a inceput inca procedura de executare, caz in care poate sa o vanda. Din cate stiu cel mai mic pret respins ca derizoriu a fost undeva la 30%. Dar, oricum, fie si 50%. Vorbim de procent din valoarea evaluata care si ea poate fi maimica decat valoarea cu care s-ar putea vinde efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua, In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale cu ipoteca pe o durata de 30 de ani in valoare de 220 000 ron. Din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita - ipoteca anamar79 anamar79 buna ziua, va rog daca se poate sa ma ajute cineva cu un sfat. Am un credit ipotecar din 2008 in valoare de 61000 eur. Pentru ca nu mai reuseam sa achit ... (vezi toată discuția)
Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)