avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj de bunuri comune- drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj de bunuri comune- drepturi

Suntem casatoriti de 20 de ani legal dar traim separat,avem in comun o casa si o cladire depozitare,pe o suprafata de 2000 m patrati,as dori sa stiu daca aceasta casa se va imparti in urma partajului,si nu se poate evalua la nici un pret ,in urma procesului,sotul meu este obligat prin lege sa mi dea dreptul meu de coproprietar pe o perioada limitata de timp,sau numai dupa vanzarea acestui imobil?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:36, 22 Ianuarie 2013
vă puteți înțelege pe cale amiabilă : evaluați fiecare bun în parte, totalizați și propuneți soluții de comun acord pt. partajare.Solicitați ajutorul unui mediator dacă altfel nu se poate (cost mic față de instanță).NU soțul dvs. vă dă dreptul de coproprietar ci însuși contribuția dvs. la acele bunuri materiale și potrivit legii.Imposibil ca un imobil (casa) să nu poată fi evaluat : se ajunge la expertiză (dar costă mult și aceasta, ar trebui înțelepciune maximă și evitarea cheltuielilor inutile, este în avantajul amândurora).Dacă nu găsiți calea de înțelegere, veți vinde casa (azi sunt ieftine, nu merită vândute) și împărțiți banii.
La partaj se va hotari daca tot ce aveti se poate partaja comod in natura se va prefera aceasta varianta sau se poate atribuia unuia din soti urmand ca celalalt in termen scurt sa plateasca sulta celuilalt sau daca nicio parte nu are bani pt sulta, instanta va acorda un termen pt vanzarea bunului, iar banii ii veti imparti.
Se va stabili probabil ca fiecare sa primeasca un bun si sa plateasca o sulta in cel mult 6 luni de la finalul procesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lesire din indiviziune monica dinescu monica dinescu acum 6 ani am facut un partaj in indiviziune cu fostul sot ,cu intelegerea verbala ca vindem si impartim banii...intre timp el s a razgandit si nu mai vrea sa ... (vezi toată discuția)
Partajul dupa divort kta87 kta87 Dupa un divort, unde exista si un copil minor partajul cum se face?? Parintele care va ramane cu copilul va primi un procent mai mare la impartirea ... (vezi toată discuția)
Divort tatiana campeanu tatiana campeanu Buna ziua mama si tata au un apartament de 4 camere , actualmente au divortat,mama vrea sa vanda apartamentu,dar tata vrea sa evalueze casa si sa-i dea ... (vezi toată discuția)