avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren din mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren din mostenire

buna seara ,
suntem 4 mostenitori si as dori sa stiu daca exista o modalitate legala sa pot vinde din partea mea de mostenire ( terenuri intravilane ,extravilane )? mentionez ca nu este facut partajul ,doar succesiunea.

va multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 16:43, 22 Ianuarie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cota parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata fara acordul celorlalti coindivizari.
Dar daca vreti sa vindeti terenurile in totalitate , in lipsa partajului nu se poate decat impreuna cu ceilalti 3 mostenitori.
ok , dar exista o cale legala prin care se poate face partaj in lipsa unui mostenitor (care sa nu stie totusi de aceasta actiune)? de ce intreb ? ptr ca am inteles de la vecini ca unul din mostenitori vinde unele terenuri si afirma ca are toate actele :( !!!
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
player2012, utilizator
Partajul inseamna iesirea din indiviziune, impartirea bunurilor. Partajul nu se poate face"pe ascuns" fara sa stie toti mostenitorii (in cazul acesta). Fie ca se inteleg si apeleaza la notar pentru iesirea din indiviziune sau nu se inteleg si sunt citati in instanta, aceasta actiune nu se poate face fara stirea tuturor celor implicati.
Daca succesiunea este dezbatuta si sunteti proprietari coindivizari nu poate vinde fara dumneavoastra decat dreptul sau de cota . Terenul nu il poate vinde legal prin act autentic (la notar),

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cota indiviza din teren cu cf dana07 dana07 Buna ziua. va rog sa ma ajutati intr-o problema extrem de urgenta. Exista 13 ha de padure. Exista CF pe padure. Exista 3 proprietari pe CF. Conform ... (vezi toată discuția)
Cedare cota indiviza intre mostenitori costystanescu costystanescu unul dintre mostenitori cu o cota indiviza de 1/4 in urma unei succesiuni poate ceda catre unul dintre ceilalti mostenitori cota sa indiviza prin notariat. ... (vezi toată discuția)
Antecontract (promisiune ) vanzare -cumparare teren si casa gabriella1065 gabriella1065 Am mostenit de la mama 6 Ha teren extravilan si 1/4 din casa bunicilor ( am certificat de mostenitor ) . Titlurile de proprietate pe teren sunt pe numele mamei ... (vezi toată discuția)