avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Pentru recuperarea unei datorii ipotecare e posibil ca ...
Discuție deschisă în Executare silită

Pentru recuperarea unei datorii ipotecare e posibil ca executorul sa vanda la licitatie bunurile mobile inaintea imobilului ipotecat?

Am fost executat silit pentru restante la plata unui credit ipotecar.Casa este mostenire de la parinti. Suntem 3 frati. Cei 2 frati mai mari mi-au cedat mie dreptul lor de proprietate la aceasta casa, ei muncind in alte tari. In casa sunt insa multe obiecte: mobilier, obiecte de arta etc pe care si le-au ales fratii mei ca amintire de la parinti.

S-au organizat 3 licitatii pana acum dar casa nu s-a vandut.
INTREBARI

1) In cazul in care nu se reuseste vanzarea casei la licitatie din lipsa cumparator este posibil ca executorul sa treaca la vanzarea obiectelor din casa, a bunurilor mobile, inainte de vanzarea casei ipotecate ?Cu alte cuvinte ptr recuperarea unei datorii ipotecare e posibil sa se vanda mai intai bunurile mobile si apoi imobilul ipotecat?

2)Cum pot fi salvate de la scoaterea la licitatie bunurile mobile care desi se afla in casa ipotecata nu sunt proprietatea mea?
Precizez ca obiectele ramase dupa moartea parintilor s-au impartit prin liber consimtamant verbal, fratii mei alegandu-si tot ce a fost mai frumos si valoros intrucat mi-au cedat partea lor de casa.In fapt vreau sa spun ca nu exista acte care sa stabileasca fiecare obiect din casa cui apartine.

Cel mai recent răspuns: user43 , utilizator 09:38, 22 Ianuarie 2013
1. Se pot vinde bunurile mobile si inainte, si in paralel, dupa bunul plac al executorului care are cele 3 cai de executare: asupra veniturilor prezente si viitoare, asupra bunurilor mobile si asupra bunurilor imobile.
2. Ei nu pot sa execute decat bunurile care sunt pe numele debitorului, deci exista factura, certificat mostenitor sau alt titlu de proprietate.
Multumesc ptr raspuns.

Se poate lua in considerare o declaratie notariala prin care fratele meu sa recunoasca proprietatea sa asupra bunurilor care i-au revenit prin impartirea frateasca, verbala,a lucrurilor mostenite de la parinti?(ex: dormitor nuc, biblioteca stil, combina frigorifica etc ? )
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Părinții au zis că-și împart averea dându-ne câte o jumătate mie și fratelui, dar eu le-am cumpărat casa ca să o scap de o licitație. mai are dreptul fratele meu la ea? Daniela 1967 Daniela 1967 Parintii au zis ca impart pe jumatare averea la copii. Suntem doi frati. Eu am cumparat casa parinteasca ca sa o scap de la o licitatie si am ramas ... (vezi toată discuția)
Executare Andreiaa Andreiaa Buna ziua.Intrebarea mea este: 1.Am castigat un proces care a avut ca obiect -pretentii-,paratul are sa mi dea suma de 33460 euro,insa cand am terminat acest ... (vezi toată discuția)