avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Declaratia privind comunicarea pro-ratei
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Declaratia privind comunicarea pro-ratei

Va rog sa-mi spuneti daca aceasta declaratie este obligatoriu de depus pentru toate persoanele impozabile sau doar pentru cele care efectueaza operatiuni cu regim mixt. Se poate sa ma ajutati cu un model aferent acestei notificari?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: mirelanicola.72 , utilizator 11:48, 22 Ianuarie 2013
Comunicarea pro-ratei la organul fiscal competent se face la inceputul fiecarui an, pana in data de 25 ianuari de catre persoanele impozabile care realizeaza atat operatiouni cu drept de deducere cat si operatiuni fara drept de deducere.
Declaraţia privind comunicarea proratei provizorii care va fi utilizată în anul 2013 de către plătitorii de TVA nu este un formular tipizat. Sau cel putin eu nu am gasit.
Formulati dumneavoastra o declaratie
V-am intrebat intrucat pe link-ul urmator [ link extern ]
am gasit informatia conform careia contribuabilii care depun aceasta notificare sunt : Persoanele impozabile cu regim mixt pentru care ponderea operaţiunilor cu drept de deducere în totalul operaţiunilor se modifică în anul curent faţă de anul precedent (conform CF art 147, alin.9)
In concluzie, depunem si noi ceilalti???#-o
Cu multumiri!
Ultima modificare: Marți, 22 Ianuarie 2013
mirelanicola.72, utilizator
Imi cer scuze ca insist, dar cautand sa lamuresc raspunsul la intrebare, am mai gasit pe net urmatorul link [ link extern ]
de unde concluzionez ca doar persoanele impozabile cu regim mixt vor depune aceasta declaratie...
Va doresc o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire tva de plata Ionut Gogosaru Ionut Gogosaru Buna, Am o firma platitoare de TVA, prin depasirea plafonului. Cu toate aceastea firma este scutita de plata TVA-ului, art. 141 alin. (1) lit. f) din Codul ... (vezi toată discuția)
Nu am comunicat prorata ContSters167247 ContSters167247 :O Am operatiuni ( in anul 2010) cu drept de deducere 20.000 si fara drept de deducere 1500. Prorata (20.000-1500) / 20.000=92.50% Cum si unde fac ... (vezi toată discuția)
Tva ileanaturti ileanaturti Un agent economic are 5 imobile in proprietate, pe langa activitatea principala realizeaza si venituri din inchirierea acestor imobile. In anul 2004 a depus ... (vezi toată discuția)