avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ref. dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ref. dreptul la mostenire

Unchiul dupa mama nu are copii dar are 3 nepoti..Dupa moartea sotiei unchiului,acesta a facut succesiunea la notar incluzand la mostenire in actul de succesiune doar 2 nepoti pe subsemnatul m-a exlus.Acum a decedat si unchiul nostru care are bunuri in propietate ..si o garsoniera.As dori sa intreb si sa ma ajutati cu raspuns..respectiv ce drepturi am eu..in aceasta situatie..
1.Daca nu sunt trecut in actul de succesiune mai am dreptul la mastenire respectiv la cata de 1/3 din bunurile mostenite..dupa decesul unchiului..?
2.Se poate ataca succesiunea in instanta daca nu cad de acord asupra impartirii mostenirii?Dar daca a lasat testament doar pentru cei doi..se poate ataca..?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:07, 23 Ianuarie 2013
Legal, n-o mosteniti pe sotia unchiului, daca ziceti ca cei doi nepoti au fost trecuti, poate ca matusa le-a lasat cev aprin testament.
Legal il mosteniti pe unchi, dar daca a lasat prin testament averea celorlalti doi, nu mai mosteniti nimic. Puteti ataca testamentul, dar conteaza ce motive aveti, doar pt ca nu v-a lasat ceva si dvs, nu-i un motiv pt ca nu sunteti mostenitor rezervatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament paraschiv mariana paraschiv mariana Buna seara, Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)