avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua,
Ma intereseaza daca cei 2 proprietari(frati) ai unui imobil (act mostenire), pot face donatie, in nume comun, catre doi copii (majori, cate unul al fiecaruia), pentru a evita formalitatile si timpul pierdut cu iesirea din indiviziune, rezerva succesorala nefiind afectata.
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 19:42, 28 Ianuarie 2013
Nu e necesar sa iasa din indiviziune , dar trebuie ca intai sa intabuleze pe numele lor, apoi doneaza impreuna.
Bun, multumesc pt. raspuns; as vrea, totusi, inca o lamurire: in varianta in care, mai intai, s-ar iesi din indiviziune, ar fi necesar cadastrul, in prealabil, pt aceasta?
Ca doneaza impreuna sau separat, aveti nevoie de aceleasi acte - cadastru / intabulare pe imobil . Ar trebui sa mergeti la un notar cu actele sa va zica ce va trebuie si cat va costa.
Inteleg ca, oricum, primul pas e cadastrul, deci nu mergem mai intai la firma de cadastru?
Ziceam sa mergeti intai la notar sa vada ce acte aveti exact si ce va mai trebuie.

Alte discuții în legătură

Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa cu dezmembrarea proprietatii helgapopa helgapopa Vrau sa cumpar o casa care face parte dintr-o proprietate formata din 2 cladiri construite pe un teren comun, mare. Terenul trebuie impartit, cu prevederea ... (vezi toată discuția)
Act de dezmembrare tibi12 tibi12 Bunicii s-au hotarat sa-mi vanda jumatate din casa si din terenul aferent. au act v-c, titlu de proprietate, mai trebuie sa facem cadastru si intabulare. cum ... (vezi toată discuția)