avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de dezmembrare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de dezmembrare

Bunicii s-au hotarat sa-mi vanda jumatate din casa si din terenul aferent. au act v-c, titlu de proprietate, mai trebuie sa facem cadastru si intabulare. cum se face actul de dezmembrare? se face un cadastru pt tot imobilul,apoi se dezmembreaza si din nou un cadastru?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2009
tibi12, utilizator
Cel mai recent răspuns: tibi12 , utilizator 09:57, 2 Octombrie 2009
da, luati legatura cu un domn case se ocupa cu cadastre.
Nu este posibil sa se realizeze documentatie cadastrala numai pt partea de imobil care va fi vanduta?daca se face un cadastru pt tot imobilul si apoi un altul pentru jumatate din imobil(partea spre vanzare), se vor plati ambele?tarifele nu sunt deloc "prietenoase"...:(
Nu , nu se poate , intai intregul si apoi fractia . Se platesc ambele .
se face cadastru asupra intregii proprietati, se intabuleaza.
se face actul de v-c. , ulterior se face iesirea din indiviziune , urmand ca si dvs sa va intabulati partea cumparata de la bunici.
luati legatura cu un cadstrist, apoi mergeti la notar .

Multumesc, domnule roxanel!!=D> daca ati sti din cate dileme ma scot oamenii de pe forumul asta, reusesc sa fac lucrurile sa mearga mult mai repede cu ajutorul vostru, va multumesc!:vishenka:

Alte discuții în legătură

Buna seara, as vrea sa știu , dacă esti moștenitor , ai putea ... mihaelaivan5@yahoo.com mihaelaivan5@yahoo.com Buna seara, as vrea sa știu , dacă esti Moștenitor , ai putea să-ți faci cadastru și intabularea pe jumătatea din curte care-ți aparține , multumesc (vezi toată discuția)
Intabulare cadastrare MILESCU MILESCU Buna ziua! Poate sa ma lamureasca cineva ce inseamna intabulare si cadastrare? Unde trebuie sa ma adresez ca sa le fac si ce acte imi trebuie? Implica ... (vezi toată discuția)