avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, as vrea sa știu , dacă esti Moștenitor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, as vrea sa știu , dacă esti Moștenitor , ai putea ...

Buna seara, as vrea sa știu , dacă esti Moștenitor , ai putea să-ți faci cadastru și intabularea pe jumătatea din curte care-ți aparține , multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaelaivan5@yahoo.com , utilizator 12:16, 22 Noiembrie 2022
Nu. Pentru ca nu știi care este jumătatea efectiva care îți aparține.
După dezbaterea moștenirii ești coproprietar pe o cota parte indiviza, ideala si abstracta.
Pentru stabilirea concreta a jumătății respective, se face documentația cadastrala pe întreg, se intabuleaza certificatul de moștenitor, se face documentație cadastrala pentru dezmembrare (daca jumatatea care interesează provine dintr-un teren mai mare), se încheie actul notarial de dezmembrare, se intabuleaza actul notarial de dezmembrare și în final se încheie partajul, unde îți iei în lot jumătatea respectivă.
Mulțumesc , pt răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau ... Florina112 Florina112 Bună ziua, pot obține autorizația de construcție dacă vreau să construiesc pe un teren care nu îmi aparține? Terenul a fost a străbunicii mele, ... (vezi toată discuția)
Succesiune părinți copil Georgemoise02 Georgemoise02 Buna ziua. Părinți mei au decedat si nu am făcut actele de moștenire. Acum eu vreau sa vind jumate din terenul intravilan. Care sunt procedurile de urmat? ... (vezi toată discuția)
Cadastru facut, cum donez o parte din curte si casa veche? DoruD DoruD Cum se procedeaza pentru a dona o parte din curte si casa veche fratelui mare care n-a participat la succesiune dupa parinti deoarece a fost infiat de ... (vezi toată discuția)