avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune părinți copil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune părinți copil

Buna ziua. Părinți mei au decedat si nu am făcut actele de moștenire. Acum eu vreau sa vind jumate din terenul intravilan. Care sunt procedurile de urmat? Multumesc ptr răspunsuri si ajutor
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:00, 17 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Va adresati unul notar public din circumscriptia judecatoriei unde parintii dvs au avut ultimul domiciliu, pentru dezbaterea mostenirii.
Daca mai aveti frati, e obligatorie prezenta tuturor.
2. Dupa ce obtineti certificatul de mostenitor, luati legatura cu un inginer de cadastru si intocmiti documentatia cadastrala a imobilului pe care intentionati sa il vindeti.
Daca vindeti doar o portiune, vi se vor intocmi 3 schite, una pentru intregul teren si cate una pentru fiecare lot (cel care il instrainati si cel care ramane)
3. Se intabuleaza certificatul de mostenitor la Cartea Funciara
4. Se incheie la notar un act de dezmembrare, prin care se separa terenul in doua.
5. Se intabuleaza actul de dezmembrare.
6. Incheiati vanzarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren intabulat eder eder Buna ziua ! Am mostenit un teren si am efectuat cadastrul si intabularea cu scopul de a-l vinde, insa acum as dori sa vand doar jumatate din el. Mai trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unei parcele dintr-un teren gili_cristian@yahoo.com gili_cristian@yahoo.com Am un teren si as dori sa vand jumatate din el. Ce trebuie sa fac pentru parcelare si care sunt costurile aproximative. (vezi toată discuția)
Buna ziua daca vreau sa vand o bucata de teren fratelui meu si ... hanah hanah Buna ziua Daca vreau sa vand o bucata de teren fratelui meu si intabularea terenului a fost facuta in 2001 acum ar trebui sa fac din nou intabularea ca sa pot ... (vezi toată discuția)