avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte succesiune

Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si 2 copii.Nu am facut cartea funciara a casei abia construite cat sotul a fost in viata, noi putem sa o facem acum, deoarece la notariat mi s-a spus ca e nevoie de aceasta.In ce baza , pot cere la un birou cadastral sa mi se faca cartea funciara, multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_doinita , utilizator 18:08, 13 Martie 2013
In cazul meu cadastrul si intabularea unei case am facut-o dupa finalizarea succesiunii, pe baza certificatelor de mostenitor.
Daca cei 3 mostenitori raman in indiviziune, nu este necesara documentatia cadastrala inainte de eliberarea certificatului de mostenitor. daca mostenitorii isi vor fiecare partea lor individualizata, la dezbaterea succesiunii este necesar cadastru.
Ei nu vor sa faca indiviziunea, dar notarul totusi spune ca nu se poate face fara cadastru.
Nu se poate dezbate succesiunea daca in masa succesorala este un imobil care nu este intabulat. Aveti nevoie de intabulare.
Succes!
Cum pot face intabularea daca sotul a decedat?

Alte discuții în legătură

Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)
Deschiderea de rol dupa succesiune mariusl mariusl 1 in urma succesiunii au rezultat 2 categorii de bunuri pentru copii si sotie decedat : - cu drept de proprietate: total (teren1,2 ,casa-teren3) ... (vezi toată discuția)
Succesiune alfa_71 alfa_71 Sunt unic mostenitor. Ultimul părinte (mama) a decedat in urma cu 2 luni. tatăl =acum 5ani . Nu am dezbătut niciun fel de succesiune. Gospodaria cu pricina ... (vezi toată discuția)