avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... deschiderea de rol dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

deschiderea de rol dupa succesiune

1 in urma succesiunii au rezultat 2 categorii de bunuri pentru copii si sotie decedat :
- cu drept de proprietate: total (teren1,2 ,casa-teren3)
: in indiviziune(teren4 ,casa-teren5)

nu exista masuratori cadastrale pentru niciun bun
Cum se poate deschide rol ?
Daca aveti act de dezbaterea a succesiunii si a iesirii din indiviziune, va trebui sa contactati un expert de la cadastru, acesta va intocmi intreaga documentatie cadastrala, va face si masuratorile aferente, ulterior urmand sa va inregistrati in Cartea funciara, potrivit Legii 7/1996.
Bunurile care nu sunt in indiviziune[/u](casa+ teren si teren) ,pe baza actului de dezbatere a succesiunii se pot inregistra sau si aici este necesara documentatia cadastrala .
Multumesc !
Bunurile despre care vorbiti, au toate rol fiscal insa ca titlulari de rol figureaza autorii dvs. (decedati).Banuiesc ca s-a platit impozit pe respectivele bunuri pana in prezent ( vi s-a solicitat dovada si la notariat).
Succesorii/mostenitorii fie ca detin in indiviziune, fie ca detin in tot un imobil, preiau rolul fiscal al autorilor in baza actului de succesiune (certificatul de mostenitor sau hotarare judecatoreasca dupa caz).
Apoi, se pune problema deschiderii cartii funciare si a intabularii imobilelor la Biroul de Carte Funciara de care apartin teritorial imobilele.
Pentru intabulare aveti nevoie de intocmirea cadastrului.
Intabularea este obligatorie in momentul in care doriti sa instrainati bunurile imobile.
Mai exista obligatia ca dupa ce efectuati intabularea sa duceti o dovada si la Administratia Financiara.
Utilitatea acestei operatiuni a fost justificata deoarece s-au constatat diferente (in minus in general) intre suprafetele pentru care se platea impozit si suprafetele care existau in realitate.In functie de aceste suprafete (teren sau constructie) stabilindu-se cuantumul impozitului datorat de contribuabil.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Rectificare suprafete teren si constructii imobil mostenit gorangersgogo gorangersgogo Buna ziua! Am mostenit un imobil compus din teren, casa si anexe gospodaresti. La semnarea succesiunii, mi s-a adus la cunostinta de catre notar faptul ca, pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune alfa_71 alfa_71 Sunt unic mostenitor. Ultimul părinte (mama) a decedat in urma cu 2 luni. tatăl =acum 5ani . Nu am dezbătut niciun fel de succesiune. Gospodaria cu pricina ... (vezi toată discuția)