avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe numele cui se întocmește documentația ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală?

Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală?

O bunică, văduvă, fără copii a decedat și a lăsat un testament la două persoane străine.
Moștenitorii testamentari, un tată și fiul acestuia, au moștenit un teren de 10.000 mp, împreună, în părți egale.
Au dezbătut succesiunea, au primit certificatele de moștenire, dar au rămas în indiviziune.
Tatăl a decedat. Mai avea o fiică din altă căsătorie, care nu dorește drepturile asupra terenului motivând că nu vrea să plătească bani pentru actele de indiviziune. Ar avea pretenții la moștenire fără să plătească nimic.
Fiul dorește să întocmească cadastru + intabulare, plătește tot, nu dorește să vândă terenul, ci doar să-l împrejmuiască.

1. Este necesară prezența fiicei din altă căsătorie?
2. Pe ce nume se întocmește documentația? Pe numele fiului proprietar, pe numele fiului + al tatălui decedat sau pe numele fiului + al fiicei din altă căsătorie?

Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:39, 30 Ianuarie 2022
1. Da.
2. Pe numele fiului și al tatălui decedat, atât timp cât nu a fost dezbătută succesiunea după tata.
Prezența fiicei în biroul cadastristului? Ea nu vrea să participe financiar și nici să facă act de prezență. În cazul ăsta nu se poate întocmi cadastrul + intabularea?
Nu. Prezenta fiicei la dezbaterea succesiunii tatălui ei.
Ca pana la partaj, trebuie dezbătută succesiunea.
Ulterior, după ce fiica va deveni proprietar pe cota tatălui sau, în baza certificatului de moștenitor veți putea încheia partajul.
Deocamdată ea nu e proprietar.
Întocmirea documentației cadastrale nu e cine știe ce procedura. Este irelevant pentru cadastrist cine plătește, atât timp cât plătește. Documentația se eliberează pe numele proprietarilor de la acel moment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate proceda pentru pentru a nu plăti în plus la o succesiune? M.I.C. M.I.C. Soția mea este unic moștenitor al tatălui ei, care a fost ultimul decedat dintre părinții săi. Moștenește mai multe bunuri, printre care și câteva ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita sau nu? ContSters169673 ContSters169673 Dupa moartea mamei s-a facut succesiune dupa ea, tata, fiul si fica, fica care locuieste de cand s-a nascut pana in prezent in casa parinteasca. Tatal a vandut ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren din succesiunea pe bunicii de pe tata care traieste, mama si sora traiesc si ele nuc23 nuc23 Cumparare teren din Succesiunea pe bunicii mei, tata, mama, sora traiesc Am imputernicire sa-l reprezint pe tata la dezbaterea succesiunii si partajul ... (vezi toată discuția)