Pe numele cui se întocmește documentația cadastrală?
O bunică, văduvă, fără copii a decedat și a lăsat un testament la două persoane străine.
Moștenitorii testamentari, un tată și fiul acestuia, au moștenit un teren de 10.000 mp, împreună, în părți egale.
Au dezbătut succesiunea, au primit certificatele de moștenire, dar au rămas în indiviziune.
Tatăl a decedat. Mai avea o fiică din altă căsătorie, care nu dorește drepturile asupra terenului motivând că nu vrea să plătească bani pentru actele de indiviziune. Ar avea pretenții la moștenire fără să plătească nimic.
Fiul dorește să întocmească cadastru + intabulare, plătește tot, nu dorește să vândă terenul, ci doar să-l împrejmuiască.
1. Este necesară prezența fiicei din altă căsătorie?
2. Pe ce nume se întocmește documentația? Pe numele fiului proprietar, pe numele fiului + al tatălui decedat sau pe numele fiului + al fiicei din altă căsătorie?
Prezența fiicei în biroul cadastristului? Ea nu vrea să participe financiar și nici să facă act de prezență. În cazul ăsta nu se poate întocmi cadastrul + intabularea?
Nu. Prezenta fiicei la dezbaterea succesiunii tatălui ei.
Ca pana la partaj, trebuie dezbătută succesiunea.
Ulterior, după ce fiica va deveni proprietar pe cota tatălui sau, în baza certificatului de moștenitor veți putea încheia partajul.
Deocamdată ea nu e proprietar.
Întocmirea documentației cadastrale nu e cine știe ce procedura. Este irelevant pentru cadastrist cine plătește, atât timp cât plătește. Documentația se eliberează pe numele proprietarilor de la acel moment.